Συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου, με την κομματική πειθαρχία που επέβαλε,  και το τελεσίγραφό του κατά του Παύλου Πολάκη.

Η αποφασιστικότητα του Προέδρου να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα και ότι δεν θα ανεχτεί καμία διαφοροποίηση βουλευτή του, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται, ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα» δείχνοντας έτσι πως δεν επιθυμεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και προκαλώντας την έκρηξη Κασσελάκη.

Η εργασίες θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για το Σχέδιο Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και για το Σχέδιο Θέσεων για το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής συζήτηση υπάρχει για την πρόταση των Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλου για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών. Πάντως η πρότασή τους για δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος θα τεθεί στο συνέδριο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Διονύσης Τεμπονέρας μίλησε για Αριστερά προοδευτικού χώρου, απαντώτας κατά κάποιο τρόπο και στην πρόταση των τριών. «Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα, μεγάλη, συμπεριληπτική Αριστερά προοδευτικού χώρου και όχι να κυνηγάμε προβληματικές επιλογές, που ανήκουν στο παρελθόν. Δεν χρειαζόμαστε ούτε μια Αριστερά της περιχαράκωσης ούτε μια επάνοδο στην προβληματική σοσιαλδημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησαν μετά τις 10 το πρωί και θα αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα κλείσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον Παύλο Πολάκη.