Αρχικά, το ταξίδι του Τριντό στη περιοχή αυτή είχε στόχο τον εορτασμό της 50ης επετείου του Συμβουλίου των Πρώτων Εθνών του Γιούκον
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στο Γιούκον, στον βορειοδυτικό Καναδά, όπου οι αρχές εργάζονται για να περισυλλέξουν τα συντρίμμια ενός αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου που καταρρίφθηκε χθες, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης της Ουάσινγκτον και της Οτάβας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού το οποίο, τυχαία είχε προγραμματιστεί για αργότερα, ο Τριντό θα συναντήσει ηγέτες των αυτοχθόνων “οι οποίοι μπορεί να επηρεάστηκαν από την κάθοδο του αντικειμένου“, και τη Δευτέρα, τον πρωθυπουργό της επαρχίας αυτής, τον Ράνι Πιλάι, δήλωσε σήμερα σε καναδικά μέσα ενημέρωσης.

“Η ασφάλεια των πολιτών είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και για τον λόγο αυτό έλαβα την απόφαση ότι πρέπει να καταρριφθεί αυτό το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο”, δήλωσε προσθέτοντας ότι το αντικείμενο αυτό είχε θέσει σε κίνδυνο πολιτικά αεροσκάφη.

Η καταστροφή του ιπτάμενου αυτού αντικειμένου, που καταρρίφθηκε από ένα αμερικανικό καταδιωκτικό F-22 με κοινή απόφαση του Τζάστιν Τριντό και του Τζο Μπάιντεν, σημειώθηκε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την κατάρριψη ενός άλλου αντικειμένου πάνω από την Αλάσκα και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη στ΄ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας ενός κινεζικού μπαλονιού το οποίο η Ουάσινγκτον κατηγορεί ότι ήταν κατασκοπευτικό.

Η απόφαση να εξουδετερωθεί το αντικείμενο που πετούσε πάνω από το Γιούκον λήφθηκε για “προληπτικούς λόγους και με τη σύσταση των ενόπλων δυνάμεων”, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

EL.GR