Μετά τις δηλώσεις των δύο βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (Όθωνα Ηλιόπουλου και Έλενας Ακρίτα) ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, κύκλοι του υποψηφίου προέδρου επισημαίνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προτίθεται να ζητήσει καμία παραίτηση από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας, εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε δηλώσεις του.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Αμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης στις τηλεοπτικές κάμερες.

Περιπλέκεται η είσοδος στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για να εισέλθει στη Βουλή, θα πρέπει να παραιτηθούν ένας ή μία από τους τρεις εκλεγμένους βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (Όθωνας ΗλιόπουλοςΈλενα ΑκρίταΕυάγγελος Αποστολάκης) και μαζί όλοι οι επιλαχόντες από τις θέσεις 4 έως 8.

Τόσο ο Ο. Ηλιόπουλος όσο και η Ε. Ακρίτα, με δηλώσεις τους την Πέμπτη, ξεκαθάρισαν ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν τις έδρες τους. Έτσι, ο κλήρος πέφτει στον απόστρατο ναύαρχο Αποστολάκη, ο οποίος στηρίζει ένθερμα την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους πέντε επιλαχόντες (Πόπη ΤσαπανίδουΜιχάλης ΚαλογήρουΤζένη ΛειβαδαρουΘανάσης Τσαρής και Ζωρζέττα Λάλη).

Και όλα αυτά ενώ οι εσωκομματικές συγκρούσεις συνεχίζονται στον δρόμο για τις κάλπες της Κυριακής. Την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου απέστειλε εξώδικο σε ιστοσελίδα για «ψευδές, συκοφαντικό, αναπόδεικτο και άκρως προσβλητικό» δημοσίευμα, όπως ανέφερε, που αφορούσε δήθεν SMS προς τον Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο του ζητούσε την παραίτησή του. Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις εναντίον της, όπως καταγγέλλει.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Στ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ανέφερε πως σέβεται και τιμά την Ε. Αχτιόσγλου και πως θα είναι ασπίδα προστασίας. Απο liberal.gr