«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε προς την ομάδα Αχτσιόγλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», καλώντας παράλληλα τα στελέχη που τη στηρίζουν «αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το κάνουν τώρα.»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μια ημέρα μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ» απαντώντας όπως είπε, σε όσους θεωρούν ότι υπάρχει άσχημο κλίμα στο κόμμα, με όσα λέγονται στα ΜΜΕ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας».

«Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρόσφερα όποια θέση ήθελε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι “δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα” σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου», ανέφερε ακόμα και σημείωσε, ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος, πως έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος και ότι είπε «ελάτε να γίνετε ηγετική ομάδα».

Συνεχίζοντας, ο Στ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι με τα στελέχη που έφυγαν δεν τους χωρίζουν «μεγάλες πολιτικές διάφορες» και ότι «αναγκαστήκαμε να μιλάμε επί προσωπικού όχι πολιτικού».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι έτεινε «χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους επειδή σέβομαι το κόμμα»,  ενώ για τον Παύλο Πολάκη και όσα ανέφερε κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε», για να προσθέσει ακολούθως «να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει». «Δεν είμαι άνθρωπος τοξικός, αλλά αισιόδοξος και στόχος μου είναι να πορευθεί με ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις», είπε.

Σχολιάζοντας τις «επιθέσεις» που, όπως είπε, δέχεται καθημερινά, διερωτήθηκε «ποιον έχει πειράξει σ’ αυτήν τη χώρα», για να απαντήσει ο ίδιος «κανέναν» και να εκφράσει την άποψη ότι «όταν κάποιος δεν περνάει από μια διαδικασία για να μπορείς να πεις ότι τον ελέγχεις, προφανώς υπάρχουν αντιδράσεις».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση σχετικά με το πώς άλλαξε γνώμη και διεκδίκησε ξαφνικά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά γιατί «είναι συγκριτικό με τους συνυποψηφίους του», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είδε «ένα κενό στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

Στο ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια» και εν συνεχεία εξέφρασε την πεποίθηση ότι «έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το «διακύβευμα» πάνω στο οποίο θα κριθεί είναι «η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεωρεί ότι το θέμα είναι «προσωπικό». «Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μου».