Τα ζώα θα υποφέρουν περισσότερο από πριν με νέους αδιανόητους «σαδιστικούς» τρόπους

Το αφήγημα για τον λόγο δημιουργίας του συνθετικού κρέατος με βάση το οποίο δεν θα υποφέρουν αθώα ζώα (γιατί υποτίθεται πως δεν θα σκοτώνονται) και ταυτόχρονα η παραγωγή του θα είναι οικολογική αποδεικνύεται απλώς ένας παραπλανητικός μύθος σύμφωνα με το «The Defender».

Όπως αναφέρει οι περισσότερες εταιρείες καλλιέργειας κρέατος εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εμβρυϊκό βόειο ορό (FBS) ως μέσο ανάπτυξης, ο οποίος λαμβάνεται από αγέννητα μοσχάρια που κόβονται από την μήτρα και αποστραγγίζονται από το αίμα τους ενώ είναι ακόμη ζωντανά!

Συγκεκριμένα:

Ενώ η βιομηχανία τεχνητού κρέατος διαφημίζεται ως ένας φιλικός προς το περιβάλλον και βιώσιμος τρόπος διατροφής, ο πραγματικός σκοπός είναι να αναδημιουργηθεί το είδος του παγκόσμιου ελέγχου που πέτυχε η Monsanto και άλλοι μέσω της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανάπτυξης σπόρων ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί).

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis (UC Davis) προειδοποιούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιβαλλοντικά μειονεκτήματα στο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.

Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, η εργαστηριακή βιομηχανία κρέατος παράγει έως και 25 φορές περισσότερο CO2 από την παραδοσιακή κτηνοτροφία, γεγονός που ακυρώνει το βασικό ιδεολογικό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η βιομηχανία κρέατος εργαστηρίου.

Επί του παρόντος, οι περισσότερες εταιρείες καλλιέργειας κρέατος εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ορό εμβρύου βοοειδών (FBS) ως μέσο ανάπτυξης, το οποίο λαμβάνεται από αγέννητα μοσχάρια που αποκόβονται από την μήτρα και αποστραγγίζονται από το αίμα τους ενώ είναι ακόμη ζωντανά.

Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ισχυρισμοί ότι το καλλιεργημένο κρέας είναι απαλλαγμένο από θανάτους ζώων είναι ψευδείς.

Η Mission Barns αναπτύσσει απομίμηση μπέικον που παρασκευάζεται από ένα μείγμα καλλιεργημένου κρέατος, χοιρινού λίπους κυτταρικής καλλιέργειας και πρωτεΐνης μπιζελιού. Έχουν υποβληθεί σε θεραπεία οι χοίροι, από τους οποίους λαμβάνονται τα δείγματα κυττάρων, με «εμβόλια» mRNA και εάν ναι, είναι ασφαλές για κατανάλωση το καλλιεργημένο χοιρινό κρέας και λίπος;

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο είναι χειρότερο για το περιβάλλον από τα βοοειδή.

Όπως αναφέρεται από το San Francisco Chronicle , ερευνητές στο UC Davis προειδοποιούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιβαλλοντικά μειονεκτήματα στο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο που δεν λαμβάνονται υπόψη στην σχετική συζήτηση ή στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα με την ανάλυσή τους , η βιομηχανία κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο παράγει έως και 25 φορές περισσότερο CO2 από την παραδοσιακή κτηνοτροφία, γεγονός που ακυρώνει το βασικό ιδεολογικό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το «πράσινο» αφήγημα.

Η Mission Barns ισχυρίζεται επίσης ότι κανένα ζώο δεν βλάπτεται ποτέ στην διαδικασία καλλιέργειας κρέατος. Το μόνο που απαιτείται για την καλλιέργεια του κρέατος, λένε, είναι ένα «μικρό δείγμα [λιποκυττάρων] από ένα γουρούνι», το οποίο δεν βλάπτεται από την βιοψία και συνεχίζει να ζει μια φυσιολογική, υγιή ζωή. 

Το ερώτημα είναι, σε τι αναπτύσσονται τα συλλεγμένα κύτταρα;

Τα καλλιεργημένα κρέατα ή τα κρέατα με βάση τα κύτταρα πρέπει να καλλιεργούνται σε θρεπτικά συστατικά και τα περισσότερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν FBS, το οποίο λαμβάνεται από αγέννητα μοσχάρια που αποκόβονται από τη μήτρα και στραγγίζονται από το αίμα τους ενώ είναι ακόμη ζωντανά.

Μέχρι στιγμής, το FBS θεωρείται υποπροϊόν της συμβατικής παραγωγής κρέατος. Μάλλον, τα μοσχάρια θυσιάζονται κάθε φορά που μια τυχαία έγκυος αγελάδα σφάζεται για κρέας.

Ωστόσο, εκτός και αν το FBS παύσει να χρησιμοποιείται στην βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος, είναι εύκολο να προβλέψουμε ένα μέλλον στο οποίο οι αγελάδες θα εκτρέφονται απλώς για να εφοδιάσουν την βιομηχανία ψεύτικου κρέατος με FBS, το οποίο ανεβάζει τόσο τα απόβλητα τροφίμων όσο και την βαναυσότητα απέναντι στα ζώα σε εντελώς νέα επίπεδα.

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Ανθρωπότητα καθώς οι εξτρεμιστικοί διεθνείς κύκλοι που επί της ουσίας ελέγχουν τον πλανήτη (τουλάχιστον στην Δύση) θέλουν να επιβάλουν στους ανθρώπους την βρώση του λεγόμενου «συνθετικού κρέατος» που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο και ήδη 90 εταιρείες το «καλλιεργούν».

Μία εξέλιξη που μέχρι τώρα υπήρχε ως προοπτική μόνο σε ταινίες του κινηματογράφου, αλλά τελικά επρόκειτο για προδιαγεγραμμένες εξελίξεις που έπρεπε με κάποιο τρόπο να προαναγγελθούν για να τις αποδεχτούν πιο εύκολα τα κοινωνικά στρώματα.