Στη συνέντευξη Τύπου για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις υπόγειες κινήσεις του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει μπει στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων», καθώς είναι το πρόσωπο που προσπάθησε να «φρενάρει» την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να διαλύσει το βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά είπε:

«Ένα κεντρικό πρόσωπο στο ζήτημα του ποδοσφαίρου και στα όσα έχουν συμβεί ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Και θα το εξηγήσω για να το καταλάβουν όλοι, γιατί διαρκώς αναφέρεται αυτό το πρόσωπο.

Όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νεα Δημοκρατία, η εξυγίανση του ποδοσφαίρου ήταν στη βασική της ατζέντα. Το ζήτημα είχε φτάσει μέσα στο Μαξίμου και την σχέση με τους κυριους Μελισσανίδη και Σαββίδη είχε αναλάβει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Δεν έμεινε όμως σε μια απλή σχέση ειδικά με το Δημήτρη Μελισσανίδη έγινε το ένα και το αυτό και υπηρέτης των συμφερόντων του (ΕΠΟ, γήπεδο, παντού!). Από εκεινη τη στιγμή όχι μόνο υπονόμευσε τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης για εξυγίανση στο ποδοσφαιρο αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπέθαλψε τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

Θα θυμάστε όλοι ότι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης ήταν να γίνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης Πρόεδρος της ΕΠΟ που θυμίζω ήταν Ευρωβουλευτής της Νεάς Δημοκρατίας τότε. Όταν ο Ζαγοράκης έγινε διακοσμητικός απο την συμμορία της ΕΠΟ, στράφηκε στον Δημητριάδη, στο Μαξίμου, ζητώντας βοήθεια και ουσιαστικά ο Δημητριάδης του είπε «σήκω φύγε». Η παρουσία βλέπετε του Ζαγοράκη ανθρώπου του ποδοσφαιρου δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια του Μελισσανίδη να έχει τον πλήρη έλεγχο βάζοντας μια μαριονέτα όπως ο Μπαλτάκος.

Ταυτόχρονα κάθε αλλαγή που ήθελε να επιβάλλει το Υπουργείο Αθλητισμού έβρισκε αντίσταση πάνω στον Δημητριάδη που σταμάτησε κάθε πρωτοβουλία εξυγίανσης, ακόμα και την Ολιστική Μελέτη που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού!

Και τώρα αυτός ο άνθρωπος, το παίζει Ολυμπιακάρας και πηγαίνει στα παιχνίδια του μπάσκετ, απορώ πως τον ανέχονται, με μια κουστωδία φουσκωτών. Αλήθεια αφού στα εξώδικα του σε όλο τον κόσμο υποστηρίζει ότι δεν έχει καμιά ιδιότητα κυβερνητική πλέον γιατί έχει μαζί του 15 γορίλες ; Φαντάζομαι δεν είναι αστυνομικοί! Γιατι αν είναι τότε είναι οι αστυνομικοί που λείπουν από τις γειτονιές όπως είχε πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ας μας πει για τη σχέση του με τον Ρούπτσο, τον άνθρωπο που έφερε και διαχειρίζεται το VAR στην Ελλάδα, που ξαφνικά μετά, μαζί με το Λαβράνο και το Δημητριάδη βρίσκεται σχεδόν παντού σε δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων στα ψηφιακά.

Θέλω να ενημερώσω τον κύριο Δημητριάδη ότι με τη δική του υπόθεση και με τα εξώδικα που μου στέλνει θα ασχοληθώ ιδιαιτέρως και αναμένω να τον συναντήσω στα δικαστήρια για να τον ρωτήσω και κάποια πράγματα.
Να τον ρωτήσω για το μεγαλύτερο σκάνδαλο με τις υποκλοπές και το predator που η ΕΥΠ υπό την ευθύνη του άκουγε όχι μόνο επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και αντιπάλους του αλλά και καμμιά δεκαριά υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τον αρχηγό του στρατού!

Να τον ρωτήσω με ποιούς ποινικούς μιλούσε στα τηλέφωνα και έκανε ραντεβού και για ποιό λόγο.Καταλαβαίνετε ότι λόγω της φύσης του επαγγέλματος μου είναι εύκολο να έχω όλες τις πληροφορίες και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω αν και έχουν δημοσιοποιηθεί!

 Τι δουλειά έχει το Μαξίμου με τους ποινικούς και τι σχέση έχουν σε αυτά τα ραντεβου οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με αυτό τον κόσμο; 

—-Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ακόμα και καταγγελία Δημοσιογράφου για τη φυσική του εξόντωση απο αυτό τον άνθρωπο!

«Εάν συμβεί…»
Τέλος, ο νομικός σύμβουλος των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας- μακελειο- που εμφανίζεται ο Δημητριάδης να ζητάει το κεφάλι του ίδιου, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

«Εάν συμβεί το οτιδήποτε σε μένα και την οικογένειά μου, θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που περιέγραψα» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν είμαι ούτε Λίβας, ούτε Ζωγράφος, ούτε Τσαχειλίδης», ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση της δικαιοσύνης.