Την απάντησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που χθες δήλωνε με Ολύμπια ψυχραιμία ότι δεν είναι… εποικοδομητικές οι δηλώσεις των Σκοπίων, έδωσε την Τετάρτη ο Hristijan Mickoski.

Ο Mickoski αποκάλεσε τη χώρα του “Μακεδονία” και την κυβέρνησή του “μακεδονική κυβέρνηση”.
«Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε μας σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει αξίες. 
Είμαστε εδώ μαζί με τους συμμάχους μας για να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας, όπως πριν έτσι και στο μέλλον, σχετικά με την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της λειτουργίας του διεθνούς δικαίου» σημείωσε ο Σκοπιανός. 
«Για εμάς, ως μικρό έθνος, είναι σημαντικό τις ημέρες αυτές να ληφθούν οι σημαντικές εκείνες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας τις επόμενες δεκαετίες, κάτι στο οποίο θα συμβάλουμε και εμείς. 
Η Μακεδονία, ως χώρα σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να προωθεί τις αξίες. 
Ως μακεδονική κυβέρνηση θέλουμε να είμαστε δίπλα-δίπλα με τους συμμάχους μας και να επιβεβαιώσουμε το ελευθεριακό πνεύμα του μακεδονικού λαού και των μακεδόνων πολιτών», ανέφερε ακόμη ο Mickoski.
Τέλος, πρόσθεσε πως ως χώρα «παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, δηλαδή τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ να επενδυθεί στον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μόνο έτσι θα ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης παγκόσμιας αμυντικής συμμαχίας που υπήρξε ποτέ».

Ανύπαρκτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει πως κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον για την πανηγυρική συνεδρίαση της Συμμαχίας θα εγκαλέσει τον Σκοπιανό ομόλογό του για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο, ακόμη και εκεί άκουσε τον Σκοπιανό να τον προκαλεί.
Αγνοώντας τις ελληνικές και τις συμμαχικές προειδοποιήσεις οι κυβερνώντες της νεοπαγούς χώρας συνεχίζουν την αμετροέπεια ενώ αγνοούν επιδεικτικά τους βερμπαλισμούς Μητσοτάκη.

Η πρόγευση της υποχωρητικότητας

Την ώρα που η νέα ηγεσία των Σκοπίων του VMRO – DPMNE κλιμακώνει τις προκλήσεις, με την χρήση του όρου «Μακεδονία» για την νεοπαγή χώρα να είναι στην ημερήσια διάταξη και σε όλα τα φόρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι… ανησυχεί. 
Ο πρωθυπουργός έδωσε την Τρίτη (9/7/2024) μια πρόγευση για την τοποθέτησή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που όπως διαβλέπετε θα είναι «χλιαρή».
Σε συζήτηση στο Council of Foreign Relations με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και διευθύνοντα σύμβουλο της Corus International, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Τόνισε δε, ότι η συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες για την ονομασία είναι erga omnes.
«Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο για την Ελλάδα.
Όταν αναφέρονται σε “Μακεδονία”, μου προκαλεί ανησυχία. 
Πρόκειται για μια στάση που δεν είναι εποικοδομητική και δημιουργεί προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Τα αποτελέσματα των δηλώσεων Μητσοτάκη τα είδαμε ξανά!

www.bankingnews.gr