«Με τις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση της με τον Κ. Μητσοτάκη για την στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επεξήγησε τους τρόπους διάθεσης των «αχρησιμοποίητων» κεφαλαίων που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να απορροφήσει. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός, που εδώ και ώρα στην κυβέρνηση αλλά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ καγχάζουν ότι «ανακάλυψαν» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Και συνεχίζει λέγοντας:

«Στον αντίποδα, η Σλοβενία μέσα σε λίγες ημέρες, κατάφερε να αποτιμήσει τις ζημιές από τις πλημμύρες που έπληξαν τα 2/3 της χώρας, να εκπονήσει σχέδιο και να εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια από την Κομισιόν.

Παράλληλα, υποχρέωσε τον τραπεζικό τομέα να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης, επιβάλλοντας ειδικό φόρο 0,2% επί του συνόλου του τζίρου των τραπεζών! Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει τις τράπεζες ανεξέλεγκτες με τον αναβαλλόμενο φόρο και τις φορολογικές απαλλαγές που τους έχει εξασφαλίσει να ανέρχονται σε δεκάδες δις ευρώ.

Τόσο η δήλωση της Προέδρου της Κομισιόν όσο και το παράδειγμα της Σλοβενίας, τεκμηριώνουν ότι έχουμε μία ανίκανη κυβέρνηση, που μεριμνά για τραπεζίτες και ολιγάρχες, όχι όμως για τους Έλληνες πολίτες».