Ως «εξαιρετικά σοβαρή» εκλαμβάνεται από το Μαξίμου η υπόθεση που έχει προκύψει με πρωταγωνίστρια την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις καταγγελίες αποδήμων Ελλήνων από όλο τον κοσμο, που σήμερα έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες Ελλήνων πολιτών καμία αποδοχή για λήψη διαφημιστικού υλικού δεν είχε προηγηθεί. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλοί από τους καταγγέλλοντες δηλώνουν ότι είχαν χρησιμοποιήσει τα email τους μόνο για την εγγραφή τους στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μάλιστα, δείχνουν ότι υπήρξε επικοινωνία από υψηλόβαθμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ζήτησε εξηγήσεις, καθώς έγινε αποδέκτης σχετικών καταγγελιών.

Πριν από λίγο, στέλεχος του Μαξίμου φέρεται να επικοινώνησε με την Νίκη Κεραμέως για την υπόθεση, η οποία όμως φαίνεται να διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε προσέφερε την λίστα με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Ελλήνων του εξωτερικού σε οποιονδήποτε υποψήφιο.

Η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς οι καταγγελίες εξόργισαν τους υπόλοιπους υποψηφίους ευρωβουλευτές της ΝΔ που δεν απαιτούν απλώς «εξηγήσεις». Αποβολή πάντως της Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο, δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

newsbreak