Στην εκπομπή του Focus FM103.6 “Απογευματινό Magazino” και στον Κώστα Τουτσίδη μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας από τις πλημμύρες.

«Έχουμε πολύ σημαντικές καταστροφές. Έχουν πληγεί σημαντικά και οι σιδηροδρομικές υποδομές. Μιλάμε για ζημιές άνω των100 εκ. ευρώ. Τη γραμμή στο σταθμό του Δομοκού κυριολεκτικά την πήρε το νερό. Μηχανήματα της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης που είχαν εγκατασταθεί στο υπόγειο του σταθμού καταστράφηκαν. Μεταξύ Δομοκού και Λάρισας καταστράφηκε η τηλεδιοίκηση» είπε αρχικά.

Αναφορικά με το πως θα γίνει και πότε η αποκατάσταση τόνισε ότι:

«Χρειάζεται χρηματοδότηση και πολλή δουλειά για να ξαναγίνουν. Υπάρχουν συμφωνίες με το λιμάνι του Πειραιά για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην κεντρική Ευρώπη. Υπάρχουν πολύ μεγάλες πιέσεις. Σ ένα περίπου μήνα θ ανοίξει η γραμμή με συρμούς ντίζελ για 50 περίπου χιλιόμετρα και σε μονή γραμμή. Και μόνο για εμπορευματικά δρομολόγια όχι επιβατικά. Τα τρένα που μπήκαν πρόσφατα τα ηλεκτρικά τίθενται εκτός κυκλοφορίας μέχρι να ξαναγίνει ηλεκτροκίνηση».

Επίσης αναφέρθηκε και στις περιφερειακές γραμμές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές: «Σημαντικά προβλήματα υπάρχουν και στην γραμμή των Τρικάλων και στο Λάρισα – Βόλος αλλά και στο τουριστικό τρένο του Πηλίου το οποίο είναι μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά τώρα προτεραιότητα θα δοθεί στον κεντρικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Γενιδούνιας σχολίασε επίσης και την είδηση της εύρεσης μετά από έξι μήνες ανθρωπίνων μελών στα κατεστραμμένα βαγόνια της τραγωδίας των Τεμπών εκεί που τα έχουν μεταφέρει:

«Σοκαρισμένος όταν το πληροφορήθηκα. Οι συνομιλίες που αποτελούν προϊόν δικογραφίας βγήκαν σε 12 ώρες στη δημοσιότητα μονταρισμένες και έξι μήνες μετά βρίσκουν ανθρώπινα μέλη στα βαγόνια. Πως είναι δυνατόν;» είπε.