Πρώτη σε τι; – 17 νεκροί και μια περιφέρεια κατεστραμμένη λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός ζήτησε σήμερα από τους Θεσσαλούς να τον ξαναψηφίσουν γιατί όπως είπε «έκανε την Θεσσαλία πρώτη στον κόσμο»!

Αυτά τα είπε την στιγμή που πριν από λίγες εβδομάδες όλη η Θεσσαλία πνίγηκε και 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού που αρκέστηκε στα μηνύματα του «112», αλλά και κυρίως λόγω των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία είχαν διαφημιστεί από τον ίδιο και το σύνολο της κυβέρνησης.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων θεσμικά ανήκει στην Περιφέρεια.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι «πολύ καλό περιφερειάρχη» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Αγοραστό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας (2/10) σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και όπως είπε θα τον στηρίξει.

Το ζήτημα είναι πως ακούγονται όλα αυτά στους κατοίκους της Θεσσαλίας που έχουν χάσει τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τις επιχειρήσεις τους και τις δουλειές τους και οι οποίοι για μία πενταετία θα χρειάζονται μόνιμη οικονομική στήριξη για να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους.

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ένας εκ των παρουσιαστών ρώτησε τον Κώστα Αγοραστό γιατί να τον ξαναψηφίσουν.

«Εδώ είναι αυτό είναι που λένε ότι σας έκατσε στη βάρδιά σας η μεγάλη στραβή και είναι λογικό ο κόσμος εσάς ξέρει σε εσάς στρέφει και τον θυμό του και την οργή του και τα γιατί του και ότι συνεπάγεται μιας τέτοιας καταστροφής. Γιατί να σας ξαναψηφίσουν;».

Και έλαβαν την «πληρωμένη» απάντηση:

«Γιατί μπορούμε να πάμε από την αρχή τη Θεσσαλία. Γιατί στα 13 χρόνια που μας εμπιστεύτηκαν αυτό που είπαμε το κάναμε, γιατί πήγαμε τη Θεσσαλία μπροστά σε υποδομές, υγεία, παιδεία, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Φτάσαμε τη Θεσσαλία μπροστά, πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Πήραμε βραβεία σε όλα τα επίπεδα, περιβάλλον σκουπίδια, green deal», είπε ο Κώστας Αγοραστός και ζήτησε να τον ξαναψηφίσουν.

Φυσικά, οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα έμενε άναυδος σε μία κανονική χώρα, αλλά η Ελλάδα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί έτσι…