Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με αποστολή Ελλήνων στρατιωτών, την υπόθεση Κασσελάκη, την αυτοκτονία του καρκινοπαθή στην Κρήτη και τα ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκίνησε με την τραγωδία των Τεμπών, μίλησε για το μπάχαλο που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ απάντησε και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ του επιτέθηκε, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να χτίσει καριέρα πάνω στην τραγωδία των

“Θα ήθελα να αναφερθώ στον Έλληνα πρωθυπουργό επειδή η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από όσο φαίνεται στο θέμα των Τεμπών και επειδή ο πρωθυπουργός όταν στριμώχνετε χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις.

Βγήκε χθες ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, και είπε ότι δεν έγινε μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος στα Τέμπη και ότι κάποιοι κάνουν καριέρες με σαχλαμάρες. Εγώ λοιπόν του απαντώ ότι πάνω στον πανικό του λέει ο ίδιος σαχλαμάρες. (δείχνει φωτο) – Καταθέτω την φωτο στα πρακτικά της βουλής και πείτε μου πώς λέγεται αυτό που βλέπετε; Μπάζωμα δεν λέγεται; Μπάζωμα ή επιχωμάτωση. (δείχνει άλλη φωτο) Εδώ βλέπουμε φαγάνες και γερανούς. Πείτε μας τι δουλειά είχαν; Επίσης την καταθέτω στα πρακτικά. 1η Μαρτίου γερανοί είχαν πάμε στο χώρο του εγκλήματος.

Και είναι άλλο πράγμα να λες ότι κάποιος λέει σαχλαμάρες και άλλο να σαχλαμαρίζεις πάνω σε νεκρούς.

(δείχνει κι άλλες φωτο) Ορίστε και αυτές οι φωτογραφίες κατατίθενται στα πρακτικά. Είναι οι πυροσβέστες και έκθεση του νοσοκομείου Λάρισας, που λέει ότι είχαν εγκαύματα, ενώ οι στολές τους ήταν άθικτες. Αυτοί είχαν χημικά εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια. Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν στην περιοχή υπήρχε ξυλόλιο, τολουόλιο και άλλα χημικά.

Επίσης, επειδή ο πρωθυπουργός μίλησε για υποκομματίδια, να του πω ότι εγώ από 25 εργάζομαι. Αν ο πρωθυπουργός δεν είχε το όνομα που έχει τι καριέρα θα έκανε; Καμμία! Και μην μιλά για υποκομματίδια, όταν ο ίδιος έχει καταντήσει τη ΝΔ υποκομματίδιο του Σημίτη. Υπουργοί σημιτικοί, στελέχη σημιτικοί, πολιτική σημιτική”.

ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: