Για κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον πλανήτη και τις οποίες ξεπερνάμε απλά, έκανε λόγο νωρίτερα στον Focus Fm 103, 6 o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Πριν από λίγη ώρα. Η Σαουδική Αραβία εντάχθηκε επισήμως μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στους BRICS. Πετροδόλαρο λοιπόν τέλος για όλον τον πλανήτη και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ρωσία και η Κίνα που ελέγχουν τα στενά Σουέζ, ελέγχουν και την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου. Αυτό είναι μια κοσμογονική εξέλιξη αν κάποιος την δει στενά και επιδερμικά, διότι η διώρυγα του Σουέζ τα στενά και η πλειονότητα της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου είναι τώρα υπό τον έλεγχο των BRICS. Πρέπει πραγματικά να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας για να καταλάβουμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή μας. Δυστυχώς, η Ελλάδα απουσιάζει από τις εξελίξεις. Είναι ο χρήσιμος ηλίθιος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το τι πραγματικά γίνεται στο Σουέζ και στην Υεμένη και συνολικότερα. Στον πλανήτη είναι ένα σενάριο το οποίο πρέπει να το δούμε σοβαρά πλέον, ότι η Ευρασία αναδύεται» τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Η Τουρκία κάνει αλα καρτ επίκληση των διεθνών συνθηκών, την ώρα που η Ελλάδα κοιμάται όρθια» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Ενώ η Τουρκία ρίχνει μια ατελείωτη σφαλιάρα στο Σούνακ και στην παρέα του που έκαναν πλάτες στους Τούρκους για να δώσουν τα eurofighter, η Ελλάς έχει τον κύριο Συρίγο, ο οποίος γίνεται λαγός των τουρκικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Ο κύριος Συρίγος, για δεύτερη φορά κάνει μια αντεθνική δήλωση. Διότι ο κύριος Συρίγος, δεν μας απλός βουλευτής. Είναι γνώστης των αντικειμένων, είναι μύστης των αντικειμένων της διεθνούς εξωτερικής πολιτικής και του διεθνούς δικαίου. Είπε ότι είναι παρωχημένη η Συνθήκη της Λωζάνης. Ο κύριος Συρίγος λοιπόν, πρέπει να ξέρει ένα πράγμα, ότι μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει άλλη συνθήκη που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, με άλλες δυνάμεις μαζί. Άρα δεν μπορεί να είναι παρωχημένη, παρωχημένη είναι μια συνθήκη όταν αλλάζει με μια νέα συνθήκη. Εκτός αν ο κύριος Συρίγος θέλει να αλλάξει η Συνθήκη της Λωζάνης με μια νέα συνθήκη που του λέει ο Μητσοτάκης για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Είναι λαγός εξελίξεων, αυτά που έλεγα προεκλογικά και δεν με ακούσατε ποτέ σας.» υπογράμμισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.