Την πραγματική αιτία αγοράς των 40 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας νωρίτερα στον Focus Fm 103,6. “Θα τα αποκτήσουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο που ετοιμάζει εναντίον της Ρωσίας” είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι έκθεση του Κογκρέσου, αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, είναι ελλαττωματικά.

“Τα E-35 έχουν προβλήματα, τα μισά είναι ακινητοποιημένα. Πολλές χώρες που τα πήραν έχουν προβλήματα” τόνισε.

“Θα αποκτήσουμε τa F-35 μέχρι το 2030, δηλαδή σε περίπου 6 με 7 χρόνια από τώρα. Ας το συζητήσουμε αυτό χρησιμοποιώντας απλή αριθμητική. Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία έχει λάβει 120 F-16 από την Αμερική. Ας υπολογίσουμε την παράδοση και ας εξετάσουμε το χρονικό πλαίσιο του οπλικού συστήματος” συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε ότι το κόστος της πτήσης είναι σημαντικά υψηλότερο από οποιασδήποτε άλλο αεροσκάφος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως χώρα, δεν έχει ανάγκη τα F-35, τα οποία ως βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να στοχεύσουν την Άγκυρα.

” Δεν ήξερα κύριε πρωθυπουργέ ότι άλλαξε δόγμα η Ελλάδα και γινόμαστε και εμείς σοβινιστική, μιλιταριστική χώρα. Εμείς χρειαζόμαστε, αναχαιτιστικά και όχι βομβαρδιστικά αεροσκάφη” πρόσθεσε.

Ακούστε εδώ όλη την εκπομπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου