Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού είτε στον παρόντα χρόνο,  είτε πριν ή αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βάζουν κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο των συσκέψεων που προηγήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλία έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Τις προηγούμενες ώρες διακινούνταν σενάρια ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να παρέμβει στο κυβερνητικό σχήμα ενδεχομένως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, την τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενώ χθες κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν θα γίνει παρέμβαση στο κυβερνητικό σχήμα ως το Σαββατοκύριακο.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα Βασίλη Κικίλια, παρά το γεγονός ότι η  συνέντευξη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας χθες στον ΑΝΤ1 αποτέλεσε αντικείμενο έντονου σχολιασμού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός β. Κικίλιας είπε χρακτηριστικά: 

«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες που έχει βιώσει η χώρα για δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Εξάλλου, είπε πως «από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε Δήμους και Περιφέρειες για την κακοκαιρία ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 112 οφείλει να αναβαθμιστεί. Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις εν ώρα καταιγίδας».

Σχολιάζοντας σήμερα τις φήμες περί ανασχηματισμού ο κ. Μαρινάκης είπε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών»: