Αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο εκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα βρέθηκε, για τον συγχαρεί, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

“Όταν ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις, τις δημοκρατικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες αλλά και με όραμα, μπορεί να γίνει η ανατροπή. Αλλά η πραγματική ανατροπή θα είναι ακριβώς η εφαρμογή αυτών των ιδεών για μια βιώσιμη Αθήνα, για μια πράσινη Αθήνα. Και πιστεύω μπορεί να πρωτοπορήσει αυτή η πόλη, αυτή η πρωτεύουσά μας, που έχει και το συμβολισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, για μια μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται όχι μόνο η χώρα, αλλά και να πρωτοπορήσει στις ιδέες αυτές της πράσινης ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

“Έχουμε δει όλοι τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις της εποχής μας με την κλιματική αλλαγή, με τις νέες τεχνολογίες, με αυτά που γίνονται γύρω μας. Χρειάζεται να δείξουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ανθρώπινες πόλεις που είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις. Πόλεις που δίνουν δύναμη στον πολίτη να μπορεί να έχει λόγο, συμμετοχή. Και πιστεύω αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο θα αντηχήσει σε όλη την Ελλάδα. Άρα λοιπόν είναι μια μεγάλη νίκη αλλά και μια νέα αρχή, ένα μεγάλο μήνυμα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Του εύχομαι συγχαρητήρια, δύναμη και θα είμαστε κοντά του να παλέψουμε μαζί του για ότι καλύτερο για τη χώρα και βεβαίως για την πόλη, τη μεγάλη αυτή πόλη με τους ανθρώπους που αγωνιούν, που πιστεύουν, που θέλουν ξανά ελπίδα. Και πράγματι πιστεύω σε αυτό. Θα μπορούσε να το κάνει. Του εύχομαι κάθε καλό“.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ