Το FBI έχει κατηγορηθεί ότι ξέθαψε χρυσό του Εμφυλίου Πολέμου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και τον έκρυψε, καθώς μάρτυρες ανέφεραν σημάδια νυχτερινής ανασκαφής.
Ο Eric McCarthy, 45, και ο Don Reichel, 73, είπαν ότι άκουσαν χτύπημα νωρίς το πρωί και είδαν φορτωμένα φορτηγά στο απομακρυσμένο δάσος της κομητείας Elk, στην Πενσυλβάνια .

Ο McCarthy, ένας οδηγός αλκών, και ο πελάτης του Reichel, ξύπνησαν πριν την ανατολή του ηλίου εκείνη την ημέρα και ανέφεραν ότι είδαν την ανασκαφή του FBI επάνω σε έναν λόφο.

Ο ΜακΚάρθι είδε έναν σταθμευμένο εκσκαφέα, ένα μικρό κομμάτι εξοπλισμού να κινείται πάνω και κάτω στο λόφο, ένα καφέ-μαύρο ρέμα στη γη και ανθρώπους να στριμώχνονται κάτω από ένα θόλο γύρω στις 5 το πρωί στις 14 Μαρτίου 2018.

Αντίθετα, το χρονοδιάγραμμα του FBI δείχνει ότι η ομάδα αναζήτησης δεν έφτασε στο σημείο της ανασκαφής παρά μόνο στις 8 εκείνο το πρωί, ώρες μετά τα υποτιθέμενα σημάδια ανασκαφής.

«Μπορούσα να ακούσω μερικές μηχανές, ή κάτι τέτοιο, να κελαηδούν και να βρυχώνται και όλα αυτά τα πράγματα», είπε ο Ράιχελ στο Associated Press .

Οι Ντένις και Κεμ Παράντα μήνυσαν το FBI πέρυσι, ισχυριζόμενοι ότι δεν προσκόμισαν αρχεία της ανασκαφής και αμφισβητούν τον ισχυρισμό των πρακτόρων ότι η ανασκαφή δεν απέδωσε καρπούς.

Το FBI αποκάλυψε έναν κρυμμένο θησαυροφυλάκιο αρχείων νωρίτερα αυτό το έτος, που σχετίζεται όπως αναφέρεται, με την αναζήτησή μιας κρύπτης χρυσού αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων που έχασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1863.
Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν στη δικαστική μάχη απλώς βαθαίνουν το μυστήριο σχετικά με το τι είχε ανακαλύψει η υπηρεσία πριν από πέντε χρόνια στο Dents Run της Πενσυλβάνια.

«Το FBI μπορεί να βρήκε τον χρυσό — ή ίσως όχι», σημείωσε ένας δικαστής σε μια απόφαση την περασμένη εβδομάδα.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, είχε οδηγήσει στη δημοσιοποίηση των εγγράφων που σχετίζονται με την ανασκαφή βάσει αιτήματος του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας.

Αλλά οι Paradas τώρα ισχυρίζονται ότι το FBI έχει αποκρύψει ζωτικής σημασίας πληροφορίες.

Ειδικότερα, οι ενάγοντες ζητούν τη δημοσιοποίηση επιχειρησιακών αρχείων τα οποία πιστεύουν ότι θα δείξουν εάν η υπηρεσία σχεδίαζε μια νυχτερινή ανασκαφή – καθοριστική για τον ισχυρισμό τους ότι αυτή ήταν η στιγμή που οι πράκτορες ξέφυγαν κρυφά.

Οι ανιχνευτές λένε επίσης ότι οι φωτογραφίες λειτουργίας που κυκλοφόρησε το FBI δεν περιέχουν χρονικές σημάνσεις, παρά το γεγονός ότι η κάμερα που χρησιμοποιήθηκε τις παίρνει αυτόματα.

Ο Warren Getler, συν-συγγραφέας του «Rebel Gold» και πρώην δημοσιογράφος της Wall Street Journal, ο οποίος άρχισε να συνεργάζεται με τους Paradas το 2017, είπε στο DailyMail.com ότι «η απουσία χρονικών σημάνσεων σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα της σκόπιμης συγκάλυψης της νυχτερινής δραστηριότητας .

Ο Dennis Parada, 70 ετών, ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά για την πιθανή παρουσία χρυσού Εμφυλίου Πολέμου στην περιοχή όταν διάβασε ένα άρθρο στο περιοδικό Treasure το 1974.