Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος. Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το κόμμα του Λοβέρδου θα μπορέσει να διατηρήσει σε χαμηλές πτήσεις το ΠΑΣΟΚ από το οποίο θα κλέψει κάποια ποσοστά ενώ θα πάρει και δυσαρεστημένους κεντρώους της ΝΔ. Με αυτό το τρόπο το ΠΑΣΟΚ ενώ υπολογίζετο ότι θα ξεπερνούσε το 15% στις ευρωεκλογές, το πιθανότερο είναι να στερηθεί αυτές τις 2-3 μονάδες και έτσι να μείνει σε ποσοστά που δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς. 

Η επικοινωνιακή προβολή υπέρ της Νέας Αριστεράς από τα φίλια ΜΜΕ

Παράλληλα, βλέπουμε το κόμμα της Νέας Αριστεράς να «παίζεται» αρκετά από τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. 
Δεν είναι διότι ξαφνικά λάτρεψαν τις απόψεις των νεοκομμουνιστών της παρέας των Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Τσακαλώτου αλλά διότι η επικοινωνιακή προβολή τους μειώνει την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι βοηθάει ώστε τα κόμματα της Κεντροαριστεράς να κινούνται όλα σε μέτρια επίπεδα. 
Μην ξεχνάμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης πήγε και απάντησε ερώτηση στην Βουλή της Νέας Αριστεράς και του Χαρίτση ενώ θα μπορούσε να μην το κάνει ή να απαντήσει άλλου αρχηγού… 

Πως ο Κασιδιάρης θα κόψει από τον Βελόπουλο

Όπως επίσης, μην απορήσετε εάν τελικά υπάρξει απόφαση από το Δικαστικό Συμβούλιο για να βγει ο Ηλίας Κασιδιάρης από την φυλακή. 
Η δρομολόγηση ενός νέου κόμματος στα δεξιά είναι μία θετική εξέλιξη για την κυβέρνηση καθώς θα κόψει πόντους από τον πολύ ανεβασμένο Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση που φιγουράρει ακόμα και με διψήφιο ποσοστό. 
Έτσι αν ένα νέο δεξιό κόμμα πάρει ένα καλό ποσοστό, θα ρίξει τον Βελόπουλο και θα μετριάσει την άνοδό του η οποία είναι ευκαιριακή.
Δηλαδή εξαιτίας των ενεργειών της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, στην ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ+ και στο άνοιγμά της στη Κεντροαριστερά. 

Τι βολεύει την κυβέρνηση…

Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση πολέμησε με νύχια και με δόντια τον Η. Κασιδιάρη στις τελευταίες εθνικές εκλογές με 2 πρόσθετους νόμους ώστε να μην μπορέσει να μπει με κόμμα μέσα στη Βουλή ενώ μετά ήρθε η ώρα των Σπαρτιατών, του κόμματος που στήριξε ο Η.Κασιδιάρης όμως η ηγεσία του Βασίλη Στίγκα αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών συν ότι για να διασωθεί πολιτικά μίλησε για μαφίες και για κρυφές ηγεσίες βάζοντας μόνος το κόμμα του στον ντορβά. 
Αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που εκμεταλλεύτηκε για ίδιον όφελος την αφέλεια του Βασίλη Στίγκα και έτσι έβαλε τις βάσεις ώστε το Ανώτατο Εκλογοδικείο να πετάξει από τη βουλή το συγκεκριμένο κομματίδιο. 

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr