Ιστορική παρέμβαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στον απόηχο της μεγάλης στρατιωτικής επιτυχίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με την πλήρη κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλη Avdiivka στο Donetsk. 
Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, ενώ η Δύση δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ, τόνισε ο Putin αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε στις 9 Φεβρουαρίου 2024  στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson.
Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση ο Putin τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει κατανοητό στους Ρώσους αλλά και τους ξένους πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει η Ρωσία σε «όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία».

Για τη Δύση η Ουκρανία αφορά απλώς σε μία βελτίωση της τακτικής της θέσης αλλά για εμάς «αυτό είναι το πεπρωμένο μας, ένα θέμα ζωής και θανάτου» τόνισε ο Ρώσος ηγέτης με νόημα. 
« Ήθελα οι άνθρωποι που θα ακούσουν αυτή τη συνέντευξη με τον Carlson να το συνειδητοποιήσουν. Δεν εναπόκειται σε εμένα να κρίνω αν πέτυχε ή όχι», συνέχισε. 
Ένα σημαντικό μέρος της δίωρης συνέντευξης με τον Carlson ήταν αφιερωμένο στην ουκρανική σύγκρουση και τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση συνολικά.