Για τις τιμές των καυσίμων, την εκτεταμένη νοθεία σε βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο και τις σχέσεις της Greek Mafia με τη διακίνηση διαλυτών και εμπορία καυσίμων μίλησε στην ΕΡΤ η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, εστιάζοντας στον αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να φύγουν από τον χώρο οι εγκληματικές οργανώσεις.

«Έχουμε πει ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα από τις φυλακές που κάνουν διακίνηση καυσίμων. Είναι παλιά ιστορία» δήλωσε η κα Ζιάγκα χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ως «σουφραζέτα» που μάχεται για το καλό των συναδέλφων της και των καταναλωτών.

Σχολίαζοντας τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ότι τουλάχιστον 50 πρατήρια καυσίμων στην Αττική συνδέονται με τέτοια κυκλώματα δήλωσε ότι όταν ο κλάδος πεθαίνει και οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να κλείσουν τα πρατήρια τους τότε τη διαχείριση τους αναλαμβάνουν είτε οι εταιρείες είτε άνθρωποι που ξεπλένουν χρήματα ύποπτης προέλευσης.

Περιγράφοντας την δράση του κυκλώματος η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής είπε ότι μαθαίνουν ποιοι επιχειρηματίες δεν πάνε καλά και πλειοδοτούν δίνοντας ακόμη και 1 εκατ. ευρώ, πολλά περισσότερα απ’ όσα αρχικά ζητά ο πωλητής, για να το αγοράσουν.

«Ενώ ξέρεις ότι το μαγαζί ήταν καινούργιο μαθαίνεις ότι περιμένει νέες αντλίες. Πόσο χαζός να είσαι για να μην καταλάβεις ότι αλλάζει τις αντλίες για να βάλει πειραγμένες» δήλωσε η κα Ζάγκα. Απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα γιατί δεν γίνονται έλεγχοι από τις υπηρεσίες του κράτους σε αυτά τα πρατήριο απάντησε ότι «με τον τρόπο που γίνονται δεν φτάνουν στη ρίζα του κακού».