φυσικά χωρίς καμμια αυτοκριτική για το μέχρι τούδε φιάσκο…

Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ο προϋπολογισμός του έργου θα μειωθεί στα 30 εκατομμύρια και θα αφαιρεθούν από το «πρότζεκτ» τα φωτοβολταϊκά, οι γεννήτριες καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Τα 15 εκατομμύρια θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση νέας πρόσκλησης για να υποβληθεί το έργο ενώ τα υπόλοιπα 15 θα  πρέπει να διασφαλιστούν μέσω δανειοδότησης από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων και ελληνικές συστημικές τράπεζες.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για την επανένταξη του έργου αυτού γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητά του» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου συμπληρώνοντας ότι η συγκεκριμένη ιδέα αποτελεί «προιόν» συζητήσεων με τις εταιρείες τεχνολογίας.

Σχετικά με την απένταξη του έργου επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και οι υπηρεσίες της δεν γνώριζαν τίποτα μέχρι την στιγμή που το θέμα δημοσιεύθηκε.

Σημειώνεται ότι την απένταξη του Πάρκου από το Ταμείο Ανάκαμψης αποκάλυψε το Epiruspost τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι στις 10 Ιανουαρίου έφτασε έγγραφο στην Περιφέρεια για την εξέλιξη αυτή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και η καθυστέρηση αποδόθηκε σε «λάθος του χειριστή του έργου».

Τέλος υποστήριξε ότι από την έναρξη των διαδικασιών για το συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια «τα έκανε όλα σωστά» και σε πολλά στάδια είχε βοήθεια από υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα.. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά και ο Πρωθυπουργός τον οποίο ευχαρίστησε και σήμερα όπως ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Υπουργούς Παπαθανάση και Σκρέκα.

Χωρίς να τον κατονομάσει ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην πρόταση του Σταύρου Καλογιάννη για την Τεχνόπολη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς οι εκτάσεις που προτείνονται είναι ιδιωτικές.