Τις προτάσεις της προς το δημοτικό συμβούλιο για τον καθορισμό των διδάκτρων εκπαιδευτικών τμημάτων της καταργηθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και των τροφείων βρεφών και νηπίων, του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου Δήμου Ιωαννιτών ΟΚΠΑΠΑ ψήφισε η δημοτική επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών.

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής, η οποία εγκρίθηκε, φέρνει νέες μειώσεις σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του δήμου.

Οι δομές του πρώην Πνευματικού Κέντρου

Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με τις δομές του πρώην Πνευματικού Κέντρου αποφασίστηκε οι απαλλαγές που έχουν ήδη εφαρμοστεί από την πρώην κοινωφελή επιχείρηση για το τρέχον διδακτικό έτος να εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την λήξη του διδακτικού έτους.

Για τις νέες εγγραφές που θα γίνουν προτείνονται οι εξής απαλλαγές μειώσεις διδάκτρων:

– Οι μαθητές-σπουδαστές ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω δικαιούνται απαλλαγή 100% από τα δίδακτρα. Η απαλλαγή 100% αφορά μόνο ένα ειδικό μάθημα του ωδείου και όλα τα εκπαιδευτικά τμήματα και εφαρμόζεται με την προσκόμιση πιστοποιητικού ΚΕΠΑ από το οποίο θα προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας

– Οι μαθητές -σπουδαστές ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 67% μείωση 50% από τα δίδακτρα. Η μείωση κατά 50% αφορά μόνο ένα ειδικό μάθημα του ωδείου και όλα τα εκπαιδευτικά τμήματα και εφαρμόζεται με την προσκόμιση πιστοποιητικού ΚΕΠΑ από το οποίο θα προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας.

– Οι άποροι έχουν απαλλαγή διδάκτρων σε κάθε εκπαιδευτική δομή.

– Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι έχουν έκπτωση σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές: για το 1ο προστατευόμενο μέλος 50% των διδάκτρων, το 2ο προστατευόμενο μέλος 50% των διδάκτρων και το 3ο προστατευόμενο μέλος και πάνω, μείωση 70% εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από 25.000€, και 50% μείωση εφόσον το οικογενειακό εισόδημα είναι πάνω από 25.000€.

Οι παιδικοί σταθμοί

Σε ότι έχει να κάνει με τους παιδικούς σταθμούς η οικονομική εισφορά (τροφεία), οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές για τη φοίτηση των βρεφών και νηπίων παραμένουν στο ίδιο επίπεδο όπως είχαν προσδιοριστεί από το Δ.Σ. του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.