Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, άφησε αιχμές εναντίον του ΝΑΤΟ, πως τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία χρησιμοποιούνται εναντίον του Ισραήλ.

Ξεκινώντας το μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε: «Κοιτάξτε πόσο απλά είναι τα πράγματα φίλοι μου του ΝΑΤΟ. Τα όπλα τα οποία προμηθεύσατε στο νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται ευρέως στο Ισραήλ.

Αυτό το οπλοστάσιο θα χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι αμερικανικές δυνάμεις όταν διέφυγαν από το Αφγανιστάν».

Οι κατηγορίες του Μεντβέντεφ στηρίζονται στην αυξανόμενη δυσπιστία των συμμάχων των Ουκρανών

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και μέλος του στενού κύκλου του προέδρου Πούτιν συνέχισε λέγοντας πως οι «διεφθαρμένες Ουκρανικές αρχές έχουν την συνήθεια να ανταλλάσσουν οτιδήποτε πέσει στα χέρια τους. Κλέβουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο, φαγητό και πρώτες ύλες. Κλέβουν (σ.σ. εννοώντας καταχρώνται) οτιδήποτε έρθει στον δρόμο τους.

Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Να αναμένετε πυραύλους, τανκ και αεροπλάνα από το Κίεβο να επανεμφανίζονται στην “μαύρη” αγορά».