Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι «ήδη οι αγρότες έχουν πάρει την πρώτη αρωγή των 2.000 ευρώ και βρίσκονται σε διαδικασία για τον κύριο πυρήνα της αποζημίωσης. Ζήτησα αύξηση της πρώτης αρωγής να πάμε στα 10.000 ευρώ για να το πάρουν πιο νωρίς. Σήμερα θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την πρόσθετη αρωγή για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ απάντησε «θα δούμε» για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα: «Να ξέρουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αναταράξεις στην αγορά ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο και στην αγροτική παραγωγή αλλά και γενικά για το θέμα της ακρίβειας».

«Κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και εμείς ακούμε τους αγρότες. Όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πατάω εγώ το γκάζι για να διορθώσω αδυναμίες όπως στην περίπτωση του ρεύματος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπστήριξε ότι «δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία μια ολική καταστροφή στον πρωτογενή τομέα» για να προσθέσει ότι «ο πρωτογενής τομέας του 2030 σε συνθήκες κλιματικής κρίσης είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να μελετήσουμε πιο ενδελεχώς»