Θα πληρώνει το ενοίκιο το Δημόσιο…

Στο ΕΛ είχατε διαβάσει την απόλυτα σοκαριστική είδηση από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς είχε πει ότι οι τακτικοί Νεοϋορκέζοι πρέπει να στεγάσουν τους παράτυπους μετανάστες που φτάνουν στην πόλη.

O ίδιος υποστήριξε ότι οι τοπικές αρχές της πόλης μπορούν σύντομα να…πληρώσουν τους Νεοϋορκέζους για να ανοίξουν τα σπίτια τους σε αλλοδαπούς, οι ορδές των οποίων συνεχίζουν να καταφθάνουν σε μεγάλους αριθμούς στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα.

Θα προτείνουν (αργότερα επιβάλλουν;;;) να βάζουν επί πληρωμή ξένους όχι μόνο σε άδειες κατοικίες, αλλά σε δωμάτια μέσα σε σπίτια που ήδη κατοικούν άνθρωποι και, σύμφωνα με το Κράτος, δεν τα χρειάζονται, καθώς μπορούν να ζήσουν στον υπόλοιπο χώρο.

Φυσικά από αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελλάδα!!!

Ως εκ τούτου, με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος «Κάλυψη» για την δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Με απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου, εκδόθηκαν οι σχετικές προσκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών στους Δήμους Κατερίνης, Καρδίτσας, Λαρισαίων/Tρικκαίων και Λεβαδέων που είχαν διατεθεί για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στο πλαίσιο του παλαιότερου προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κάλυψη» καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πλέον, λοιπόν οι κατοικίες ή ακόμα (γιατί όχι) και δωμάτια θα μπορούν διατίθενται γενικά στους ευάλωτους, οι οποίοι, κατά πλειοψηφία, είναι αλλοδαποί.

Θα ακολουθήσουν προσκλήσεις προς τους δυνητικά ωφελούμενους που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα να υποβάλουν αιτήσεις προς τους Δήμους για να τους διατεθούν οι διαθέσιμες κατοικίες.