Οι πολεμικές δηλώσεις στην 75 επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ για ποιο λόγο έγιναν;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε σήμερα ότι «Είναι προς το συμφέρον μας να το κάνουμενα στηρίξουμε την Ουκρανία. Η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία μέχρι οι Ρώσοι να ηττηθούν», χωρίς να καταλαβαίνει κανείς Έλληνας πολίτης γιατί τα λέει αυτά δημοσίως και δημιουργεί τέτοιο χάσμα στις σχέσεις με την Μόσχα.

Θα μπορούσε να κάνει ότι κάνει και να δίνει την ίδια βοήθεια στην Ουκρανία με αυτή που δίνει τώρα, χωρίς να κάνει «ρωσοφαγικές» δηλώσεις που δεν βοηθούν πουθενά, τουλάχιστον φαινομενικά.

Διότι υπάρχει και η αντίθετη ανάγνωση: Οι τόσο έντονες «πολεμικές» δηλώσεις κατά της Ρωσίας γίνονται για να ριχθεί «στάχτη στα μάτια» των Δυτικών, καθώς οι εισαγωγές στην Ελλάδα φυσικού αερίου από την Ρωσία, έχουν εκτιναχθεί το 2024, με τελικό ωφελημένο τους «συγγενείς και φίλους» του Μαξίμου που έχουν υπόγειες συμφωνίες με την Μόσχα!

Και ουδόλως ενοχλείται η Μόσχα η οποία μοσχοπουλά «υπόγεια» το φυσικό αέριό της σε αυτόν που υποδύεται τον φανατικό «αντιρώσο».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές και τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά θα σεβαστεί τη βούληση του αμερικανικού λαού» λες και μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του έχει συνεργαστεί και και με τους δύο Αμερικανούς προέδρους.


«Η καρδούλα του το ξέρει»: Νομίζει ότι ο Ν.Τραμπα θα ξεχάσει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες των κυβερνητικών ΜΜΕ σε βάρος του…

pronews