και γενικόλογες αναφορές στο «κεντρικό κρατος» , όμως αυτό που τόσο μας αδικεί έχει τα τελευταία 5 ολόκληρα χρόνια ονοματεπώνυμο: «Κυριάκος Μητσοτάκης.. Αν λοιπόν ο φίλτατος Περιφερειαρχης δεν θέλει να το …στεναχωρήσει λόγω κομματικής προεκευσεως του και πιθανόν και άλλων προσωπικών πολιτικών του η μη συμφερόντων,μας είναι αδιάφορο…

Είναι σαφές ότι τα χρήματα δεν φτάνουν για τα μεγάλα έργα της Ηπείρου και αλχημείες τύπου θα χρησιμοποιηθούν ποσά από τα Βιώσιμα Σχέδια των Δήμων ή άλλα προγράμματα δεν οδηγούν μακριά.

Παραδόξως ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που ολοκληρώνεται υπήρχαν μηδενικά κονδύλια για δρόμους παρά ταύτα κατασκευάστηκαν οδικά δίκτυα όπως ο δρόμος προς τα Τζουμέρκα και η Νιάρχου. Φυσικά διέφυγε από τον Περιφερειάρχη ή τεχνηέντως το απέκρυψε ότι το τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ξεκίνησε με δεσμευμένα 75 εκατομμύρια για «ενίσχυση υποδομών μεταφορών».

Από κει και πέρα ο κ. Καχριμάνης για μία ακόμη φορά έβαλε στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών αλλά και τους μελετητές λέγοντας ότι το πρώτο από το 2007 δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις μελέτες και οι δεύτεροι «όλο μαγειρεύουν, τηγανίζουν και από τηγανίτες τίποτα».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Περιφέρεια ενδιαφέρεται για τον τόπο, ενδιαφέρεται «να κλείσει και τρύπες του κεντρικού κράτους».

Έτσι ζητά και την δική του συνδρομή… «Είμαι περιφερειάρχης της Ηπείρου και όχι του φαίνεσθαι.. Είπαμε να βοηθήσουμε το κεντρικό κράτος αλλά έχουμε την απαίτηση να βοηθήσουν κι αυτοί» κατέληξε στις δηλώσεις του.