Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νίκησε χτες Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών της Νεβάδα όπου δεν αντιμετώπισε κανέναν σημαντικό υποψήφιο, σύμφωνα με προβλέψεις των The New York Times και The Washington Post.

Η νίκη του Τραμπ ήταν τόσο προβλέψιμη και συντριπτική που, με καταμέτρηση του 1%, τα μέσα ενημέρωσης – εξοπλισμένα με τεχνολογία για την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων – την επισημοποίησαν μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων της Νεβάδα, που ήταν προγραμματισμένο για τις 19:00 τοπική ώρα .

Με αυτό το ποσοστό ελέγχου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωσε το 97,6% των ψήφων, ενώ ο Ράιαν Μπινκλ, ένας ελάχιστα γνωστός πάστορας του Τέξας, ήρθε στη δεύτερη θέση με 2,4%.

Έτσι, ο Τραμπ βρίσκεται στα πρόθυρα να κερδίσει οριστικά την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων μετά τις διαδοχικές επιτυχίες του στην Αϊόβα, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Νεβάδα.

Χρειάζεται 1.215 αντιπροσώπους για να δηλώσει επίσημα υποψήφιος.

Η Ν. Χέιλι, πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, απέτυχε την περασμένη Τρίτη στην προσπάθειά της να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στην πολιτεία της Νεβάδα, όπου οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την επιλογή «κανένας από τους υποψηφίους» για την ενίσχυση του Τραμπ.

Η Χέιλι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί στις προκριματικές αλλά και στις κοινοτικές εκλογές, επειδή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διαπίστωσε ότι οι υποψήφιοι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του ενός ή του άλλου.