«Επί της ουσίας το πιο συγκεκριμένο, κοστολογημένο και δουλεμένο μέτρο που έχουμε ακούσει όσον αφορά την προοδευτική διακυβέρνηση και το πρόγραμμά της είναι το πρόγραμμα ”Δήμητρα”.

Το πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη για το πώς θα ξανακλείσει τις τράπεζες, προκειμένου να ξαναζήσουμε, ίσως και πολύ χειρότερα, όσα βιώσαμε το 2015», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μιλώντας σήμερα στον τ/σ OPEN.

Ο κ. Ρωμανός μίλησε για το πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη ενώ σχολίασε και τα σενάρια συνεργασιών, και αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ «για το υποτιθέμενο θέμα Βελόπουλου» επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που εργαλειοποιεί τις συκοφαντίες Βελόπουλου, υφάρπαξε βουλευτές από τον Λεβέντη, από τους ΑΝΕΛ, από όποιο κόμμα υπήρχε, για να κυβερνήσει με έναν πρωτόγνωρο αντιθεσμικό τρόπο μέχρι τις εκλογές, όταν αποχώρησε ο κ. Καμμένος μετά τις Πρέσπες. Είναι πραγματικά προκλητικό να αξιοποιεί τις συκοφαντίες Βελόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το πρόταγμα των επικείμενων εκλογών, ο Νίκος Ρωμανός ανέδειξε ένα βασικό δίλημμα, αναφέροντας πως:

«Ακούμε τις προτάσεις της προοδευτικής διακυβέρνησης με λίγο από ”Δήμητρα”, έναν Ανδρουλάκη που λέει θέλω πρωθυπουργό αλλά δεν θα σας πω ποιον και έναν ΣΥΡΙΖΑ που έχει ένα ακοστολόγητο, καταστροφικό πρόγραμμα 40 δισ. ευρώ, το οποίο θα μας γυρίσει πίσω σε μαύρες σελίδες που αφήσαμε οριστικά στο χθες. Από την άλλη, έχουμε μια Νέα Δημοκρατία που παρουσιάζει με καθαρότητα και ειλικρίνεια τι έκανε και θέλει να συνεχίσει την πορεία προς τα εμπρός».

Τέλος ο κ.Ρωμανός έθεσε το εξής ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πώς συνάδει το debate για δύο, με την απλή αναλογική; Πώς συνάδει το να λες θέλω απλή αναλογική και τους θέλω όλους μέσα, με το debate για δύο;».

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)