Μία 70χρονη κατέληξε και τουλάχιστον 18 άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» έναν δράστη ο οποίος πραγματοποίησε επιθέσεις σε τρεις τοποθεσίες. Φαίνεται να είχε ξεκινήσει μαχαιρώνοντας την 70χρονη, κλέβοντας το αμάξι της και ύστερα με το συγκεκριμένο όχημα φέρεται να έπεσε επάνω σε πολίτες.

“Η γυναίκα έφθασε σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε και υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειές μας για ανάνηψη”, προσέθεσε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο.

Ο 44χρονος δράστης, που προέρχεται από τη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης και έχει συλληφθεί, άλλαξε τρεις φορές αυτοκίνητο. Όπως έχει γίνει γνωστό από τις Αρχές, διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του ανιψιού του δράστη που επέβαινε μαζί του στο αυτοκίνητο και μετά το συμβάν διέφυγε από το σημείο.

Ένας άλλος μάρτυρας λέει στη Haaretz: “Είδα κάποιον να μαχαιρώνει τρία άτομα δίπλα στο εμπορικό κέντρο, να κλέβει ένα αυτοκίνητο και να το ρίχνει πάνω σε ανθρώπους”.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, έκλεψε ένα δεύτερο όχημα και συνέχισε, οδηγώντας στην οδό Ahuza, όπου έπεσε πάνω σε άλλη μία ομάδα ανθρώπων.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι και εμβολισμό αυτοκινήτου στη Ραανάνα, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Οι αρχές δεν χαρακτηρίζουν ακόμα το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση

Στα θύματα περιλαμβάνονται μια γυναίκα περίπου 70 ετών, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ένας άνδρας 34 ετών, αλλά  και ένας 16χρονος επίσης σε σοβαρή κατάσταση, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές.

Η αστυνομία αναφέρει ότι έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο και πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως  δράστης πραγματοποίησε επιθέσεις σε πολλά σημεία της πόλης, ρίχνοντας το αυτοκίνητο πάνω σε ανθρώπους αφού φέρεται να μαχαίρωσε έπρώτα έναν οδηγό πριν του κλέψει το αυτοκίνητο και το οδηγήσει πάνω σε τρία άτομα.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που δεν λειτουργούσε πλέον και ακολούθως έκλεψε ένα δεύτερο όχημα και συνέχισε, χτυπώντας  τουλάχιστον άλλη μία ομάδα ανθρώπων. Συνολικά οι αρχές αναφέρουν ότι έκλεψε τρία οχήματα.

«Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στη Raanana, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου και οι συνθήκες διερευνώνται», έγραψε η αστυνομία του Ισραήλ σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter.

«Προτρέπουμε το κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση και να ακολουθεί τις οδηγίες της αστυνομίας»