Τη δουλειά της προσπάθησε να κάνει μια νοσηλεύτρια του δημόσιου νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», αλλά αντ’ αυτού βρήκε τον μπελά της, καθώς μια 15χρονη ασθενής με κορωνοϊό την χτύπησε, τραυματίζοντάς την.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χθες Κυριακή η νοσηλεύτρια δέχτηκε επίθεση από το ανήλικο κορίτσι που νοσηλεύεται στο εν λόγω νοσοκομείο πάνω από ένα μήνα με εισαγγελική εντολή, όταν προσπάθησε να την αποτρέψει να βγει από το θάλαμό της. «Όταν η νοσηλεύτρια είδε το κορίτσι να βγαίνει από τον θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής, η νοσηλεύτρια της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Τότε η 15χρονη της επιτέθηκε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η 15χρονη και ο αδελφός της φιλοξενούνται σε παιδιατρική κλινική με εντολή εισαγγελέα, παρουσία της μητέρας τους, λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Νοσηλεύονταν δε σε απομόνωση, καθώς και οι δυο τους είναι θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 45 κακοποιημένα από διάφορες αιτίες παιδιά, βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα σε παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων. «Τα παιδιά αυτά, χωρίς να φταίνε, διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις, γίνονται φορείς μετάδοσης λοιμώξεων, όπως εν προκειμένω η 15χρονη. Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.