Του Παναγιώτη Αποστόλου*

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε την Τουρκία, προκειμένου να παρακολουθήσει με τον Τούρκο ομόλογό της την πρεμιέρα παράστασης “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” στο πολιτιστικό κέντρο “Ατατούρκ”! Τυχαία η επιλογή; Όχι βέβαια γιατί οι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη!

Γι΄ αυτήν την παράσταση συνεργάστηκαν το Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη).

Στο ευρύτερο πλαίσιο βεβαίως – βεβαίως των διαχρονικών (από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία (;;;)!

Αυτή η παράσταση συγκροτείται από Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς!

Έτσι η κυρία Μενδώνη αρκέστηκε στο τυράκι και δεν είδε την φάκα!

Αφού θεώρησε πως αυτή η παράσταση έφερε κοντά τους καλλιτεχνικούς Οργανισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες μεταξύ των δυο χωρών (;;;)!

Ωστόσο η κυρία Υπουργός δεν είδε την φάκα, ή δεν την ένοιαξε ιδιαίτερα!

Από την στιγμή που φωτογραφήθηκε έχοντας πίσω της το “μεγαλοπρεπές” κάδρο του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αυτό λοιπόν που είναι αδιανόητο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για την κυρία Μενδώνη είναι μια ευτυχής φωτογραφία!

Επισημαίνοντας και το φαρδύ χαμόγελο της κυρίας Υπουργού στην φωτογραφία! Και να μην ξεχάσει σε αντίστοιχη επίσκεψη στην Ελλάδα του Τούρκου ομολόγου της, η κ. Μενδώνη να τον βάλει να φωτογραφηθεί έχοντας πίσω του κάδρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ή του Νικηταρά, επονομασθείς ως Τουρκοφάγος!

Για να διαπιστώσει τον τουρκικό πατριωτισμό, σε αντίθεση με τον ελληνικό ωχαδερφισμό!!

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr