Τι θα συμβεί με την εισαγωγή της «Κοινωνικής Κάρτας», η οποία ξεκινά στην Γερμανία…
Τα υπουργεία της ομοσπονδιακής γερμανικής κυβέρνησης, καθώς και οι αρμόδιες ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει εδώ και μερικό καιρό πως οι αιτούντες άσυλο στη Γερμανία θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνουν μέρος των παροχών τους ως πίστωση σε κάρτα πληρωμής. Αυτό έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2024 και σηκώνει «τσουνάμι», καθώς το ψηφιακό χρήμα μπαίνει παντού και όλα δείχνουν πως ντόπιοι και αλλοδαποί μαζί θα λαμβάνουν τα πάντα ψηφιακά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Στο μέλλον, εκατομμύρια αλλοδαποί δεν θα λαμβάνουν πλέον τα επιδόματα ασύλου σε μετρητά, αλλά με την μορφή εξατομικευμένης επιταγής, κάτι που σίγουρα θα συζητηθεί, αν δεν έχει συζητηθεί ήδη, και στην Ελλάδα! Με την εισαγωγή της «Κοινωνικής Κάρτας», οι αγορές θα είναι δυνατές μόνο στην αντίστοιχη περιφέρεια. Δεν θα είναι πλέον δυνατή η μεταφορά χρημάτων σε άλλη χώρα ή περιοχή στην Γερμανία, τα ταξίδια ή οι αγορές σε άλλες κοινότητες ή πόλεις εκτός της εκχωρημένης περιοχής. Αυτό που θα δοκιμαστεί στους αλλοδαπούς θα μπορεί να εφαρμοστεί, όπως σχολιάζεται από ΜΜΕ κάλλιστα και στους Ευρωπαίους πολίτες στις περιβόητες γειτονιές των 15 λεπτών!

Τον Νοέμβριο του 2023, οι πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων συζήτησαν κοινά μέτρα για την μετανάστευση μαζί με τον διεθνιστή καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD). Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να υπάρξει από το 2024 η λεγόμενη κάρτα πληρωμής για τους αιτούντες άσυλο.

Οι προκαταρκτικές λεπτομέρειες των σχεδίων είναι ότι 300 έως 400 ευρώ το μήνα θα φορτώνονται στην κάρτα πληρωμής ως προπληρωμένο ποσό, ανάλογα με τα διαθέσιμα επιδόματα αιτούντων άσυλο. Επιπλέον, κάθε αλλοδαπός θα πρέπει να λάβει «χαρτζιλίκι» περίπου 100 ευρώ, αλλά αυτό το ποσό θα συνεχίσει να καταβάλλεται, για την ώρα, σε μετρητά. Η κάρτα μπορεί να ανανεωθεί μόνο εάν ο ιδιοκτήτης εμφανίζεται αυτοπροσώπως στις αρχές μία φορά το μήνα.

Και εδώ το πιο ωραίο: Η κάρτα θα μπορεί επίσης να μπλοκάρει ή ακόμα και να αδειάζει από τα χρηματικά ποσά, εάν αυτό ΚΡΙΘΕΊ απαραίτητο. Εάν δηλαδή κάποιος αλλοδαπός δεν συμμορφώνεται! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;;;;

Η εφημερίδα Bild εξηγεί σε άρθρο της για την τελική απόφαση από το Βερολίνο:

«Σημαντικό για όλα τα ομοσπονδιακά κράτη: Πριν από τις πολιτειακές εκλογές στα ανατολικά, όλοι οι πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την κάρτα πληρωμής – επίσης για να μην αφήσουμε το θέμα στα χέρια του AfD (σ.σ. Το δεξιό κόμμα, το οποίο αντιτίθεται στην αθρόα παράνομη μετανάστευση)».

Το NDR, από την πλευρά ανέφερε:

«Αντί για μετρητά που πληρώνουν οι δήμοι, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη διαδικασία αίτησης ασύλου ή έχουν μόνο καθεστώς ανοχής θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους με κάρτα. Τα χρήματα θα πρέπει να μεταφέρονται τακτικά από τις κοινωνικές αρχές σε τράπεζες, οι οποίες θα γεμίζουν τις κάρτες με το χρήμα».

Σε ολόκληρη την χώρα, αρκετές μικρές πόλεις και δήμοι έχουν ήδη δοκιμάσει την «SocialCard» σε πιλοτικά έργα σε μια δοκιμαστική φάση τριών μηνών, για παράδειγμα στο Ανόβερο, τη Λειψία και την περιοχή Ortenau στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Η περιφερειάρχης της Θουριγγίας του Greiz, Martina Schweinsburg, (CDU), ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου: «Η κάρτα έχει αποδειχθεί καλή στην καθημερινή ζωή» και άλλες κοινότητες ανέφεραν «θετικές εμπειρίες», σύμφωνα με το ARD Tagesschau.

el.gr