Την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων του τρομερού δυστυχήματος στα Τέμπη καταγγέλλουν συγκάλυψη με το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για περίεργη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, 9 μήνες μετά, ανακοινώθηκε ότι η συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή με 31 μέλη, η οποία θα έχει διάρκεια ζωής ένα μήνα και ερευνήσει τις πτυχές που οδήγησαν στην τραγωδία.

Τα μέλη της Επιτροπής από την πλευρά της ΝΔ, θα είναι οι εξής: Γιάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραγκούνης, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, Φάνης Παππάς, Θάνος Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Ιάσονας Φωτήλας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη θα είναι οι Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσης Καλαματιανός, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Μιλένα Αποστολάκη, Παναγιώτης Δουδωνής και Απόστολος Πάνας.

Από το ΚΚΕ οι Καραθανασόπουλος και Κομνηνάκα. Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης, από τους Σπαρτιάτες ο Πέτρος Δημητριάδης, από τη Νίκη ο Τάσος Οικονομόπουλος, ενώ από την Πλεύση Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τέλος, από τους ανεξάρτητους βουλευτές η Πέτη Πέρκα.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση.