ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ …1.000 ΕΥΡΩ

Θυμάστε τις αποκαλύψεις που έκανε στα μέσα του Νοεμβρίου δημοσίευμα των Financial Times για την Αλεξία Μπακογάννη η οποά βρέθηκε να εμπλέκεται στην εξαγορά του μεγαλύτερου ιταλικού διυλιστηρίου και μάλιστα να κατέχει και ποσοστό στην εταιρεία που απέκτησε τον έλεγχό του; Μια πολύ βρώμικη -από κάθε άποψη- ιστορία για την οποία μάλιστα ενώ υπάρχει και εμπλοκή διεθνούς μαφίας τα ερωτήματα που γεννήθηκαν για την ανιψιά του πρωθυπουργού και κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη όχι μόνο δεν έχουν απαντηθεί αλλά αντί να τύχουν της αναγκαίας έρευνας από όλες τις αρμόδιες, φορολογικές και δικαστικές αρχές, έχουν θαφτεί κυριολεκτικά.

Financial-Times-Αλεξία-Μπακογιάννη

Όμως με βάση τα νέα στοιχεία το θέμα αποκτά ακόμη πιο σοβαρή διάσταση διότι προκύπτουν πολύ σοβαρές ενδείξεις εάν όχι και αποδείξεις ότι υπάρχει και ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο οποίο έχει ανάμειξη και πάντως ευθύνη η ανιψιά του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Και δεν μιλάει κανείς…

Σε γενικές γραμμές το νέο τεράστιο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι η Αλεξία Μπακογιάννη εμφανίζεται να έχει καταβάλλει 30.000.000 ευρώ για να αποκτήσει το ποσοστό της στο εν λόγω διυλιστήριο μέσω μας εταιρείας της στην Κύπρο η οποία όμως είναι μετοχικού κεφαλαίου μόλις 1.000 ευρώ!

Το επίσημο έγγραφο από την Κύπρο που δημοσιεύουμε μάλιστα σήμερα είναι πραγματικό ντοκουμέντο. Είναι μια βόμβα που κανονικά θα πρέπει να βάλει φωτιά αμέσως στην Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στην ΑΔΑΕ και να διατάξουν έρευνα σε βάθος για να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει, να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι υπεύθυνοι και να πάνε φυλακή οι ένοχοι. Ακόμη κι αν πρόκειται για μέλη της “Αγίας Οικογένειας” και στενών συγγενικών προσώπων του Κούλη Μητσοτάκη.

GDjlOGUWIAAThBw

Η εταιρεία λοιπόν μέσω της οποίας έχει μπει σε αυτό το παιχνίδι η πρωθυπουργική ανιψιά είναι η COMPLETICOS HOLDINGS LTD η οποία ιδρύθηκε το 2021 στην Λευκωσία με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ όπως φαίνεται πεντακάθαρα και στο έγγραφο που παρουσιάζει το ιστολόγιο greekcorruption.dk. Όπως επίσης φαίνεται από το έγγραφο, α από τα 1.000 Ευρώ κεφάλαιο της εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη το 80% των μετοχών (δηλαδή 800 ευρώ) ανήκει στην ίδια και το υπόλοιπο 20% ανήκει στην Σουρμπάτη Αθανασία συνεργάτιδα της στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας δημοσίων σχέσεων που έχει στην Αθήνα με την επωνυμία «AIA RELATE ANΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

GDjlOJLW0AAqCyF

Μάλιστα ο διαχειριστής του ιστολογίου Μανώλης Χατζασάββας θέτει με τη μορφή ερωτήματος ένα τεράστιο ζήτημα για την προέλευση των χρημάτων που πρέπει να απαντηθεί κι αυτό άμεσα: “Τα 30.000.000,00 ευρώ η ανιψιά σου κ. Αλεξία Μπακογιάννη μήπως τα εχει λάβει από το Cártel de Medellín της Κολομβίας; Μήπως είναι «ΠΛΗΡΩΜΗ» για Απόφαση του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ για να «αποφανθεί» αρνητικά με την υπ’ αριθμ. 45/2022 Απόφαση στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Νο.1/12-01-2021 σχετικά με την Υπόθεση Φακέλου 345/64/2016 των Εισαγγελικών Αρχών της Ρουμανίας με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί ο καταδικασμένος και διεθνώς καταζητούμενος (Συνεργάτης της ανιψιάς σου Αλεξίας Μπακογιάννη) μεγιστάνας Benjamin “Beny” Steinmetz στην Ρουμανία; Τι από τα δύο ισχύουν διότι από κάπου βρέθηκαν τα 30.000.000,00 ΕΥΡΩ”.

Η Αλεξία Μπακογιάννη  έγινε μέτοχος 2% με αξία εξαγοράς του διυλιστηρίου περίπου το ποσό των 1.500.000.00000 ευρώ. Επομένως έχει καταβάλει το ποσό των 30.000.000,00 ευρώ περίπου για να συμμετέχει με την εταιρεία της στην Κύπρο COMPLETICOS HOLDINGS LTD στην εξαγορά αυτού του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ιταλίας και του τρίτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Τα 30.000.000,00 ευρώ περίπου αντιστοιχούν στο 2% ιδιοκτησίας-κατοχής μετοχών στην G.O.I. ENERGY LTD στην Κύπρο που κατέχει η COMPLETICOS HOLDINGS LTD.

Όσο για τον καταδικασμένο και καταζητούμενο μεγιστάνα Benjamin “Beny” Steinmetz είναι αυτός που έχει σχέση και βρίσκεται πίσω από την GOI Energy, η οποία εξαγόρασε το διυλιστήριο της Σικελίας και μάλιστα το εξαγόρασε από τη Lukoil.

Ο Steinmetz, ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά στην Ελβετία και τη Ρουμανία, ταξίδεψε στη Ρώμη και το Μιλάνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022 για να συζητήσει με δικηγόρους και συμβούλους την προσφορά 1,5 δισ. ευρώ για το διυλιστήριο και συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη σε αυτά τα ταξίδια. Κι επίσης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο 67χρονος  Steinmetz συνελήφθη στην Κύπρο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Ρουμανία, όπου καταδικάστηκε το 2020 και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για διαφθορά σε υπόθεση απάτης σε ακίνητα. Όμως αφέθηκε ελεύθερος αφού το κυπριακό ανώτατο δικαστήριο ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση έκδοσης ενώ η Ιταλία και η Ελλάδα αρνήθηκαν επίσης να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης του Βουκουρεστίου. Και η Ελλάδα το αρνήθηκε με την υπ’ αριθμ. 45/2022 Απόφαση ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ξένης εφημερίδας “η αναγκαστική πώληση του εργοστασίου της Σικελίας, το οποίο αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ικανότητας διύλισης της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε καθώς η ΕΕ ετοιμαζόταν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών θαλάσσιων προϊόντων και πετρελαιοειδών τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Η Ρώμη άσκησε τις χρυσές της εξουσίες, οι οποίες της δίνουν το δικαίωμα να ασκεί βέτο σε συμφωνίες ή να επιβάλλει απαιτήσεις για την αγορά στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων. Παρά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Giorgia Meloni ενέκρινε την πώληση στην GOI Energy αφού η εταιρεία υπερθεμάτισε την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Crossbridge και τον ελβετικό έμπορο εμπορευμάτων Vitol. Πρόσφερε επίσης ισχυρότερες διαβεβαιώσεις σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τις λειτουργίες, ανέφερε τότε η κυβέρνηση”

Η GOI Energy είναι ένα ίδρυμα, του οποίου οι τελικοί πραγματικοί ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν μέλη της οικογένειας του Steinmetz. Τα αρχεία της κυπριακής εταιρείας δείχνουν ότι το 76% της GOI Energy κατέχεται από το Argus New Energy Fund, του οποίου οι μέτοχοι είναι δύο δικηγόροι με έδρα τη Λευκωσία και η GOI Energy είναι επενδυτής. Ο Μπομπρόφ που κατέχει το 50% των μετοχών στο διυλιστήριο Bazan, κατέχει το άλλο 20% της GOI Energy. Το υπόλοιπο 4% εκατό κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ της Completicos Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η Μπακογιάννη, και του Itzik Gur, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας. Ο Gur είναι ένας Ισραηλινός υπήκοος που καταχωρίστηκε ως «συνεργάτης» του Steinmetz σε κλήτευση δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

Τα εύλογα ερωτήματα που οι διωκτικές αρχές της Ελλάδος και της Κύπρου καλούνται άμεσα να ερευνήσουν είναι και τα εξής:

  • Που βρήκε τα περίπου 30.000.000,00 ευρώ συμμετοχής η . Αλεξία Μπακογιάννη
  • Γιατί κάποιος να δεχθεί να της δώσει τέτοια αγοραστική δύναμη- ιδιοκτησία με μόλις 1.000 Ευρώ κεφάλαιο;
  • Έλαβε χρηματοδότηση και με τι εχέγγυα;
  • Ποιος χρηματοδότησε με περίπου 30.000.000,00 ευρώ την εταιρεία της πρωθυπουργικής ανιψιάς στην Κύπρο Completicos Holdings Ltd των 1.000 ευρώ κεφάλαιο;
  • Ποιος είναι ο χρηματοδότης που έλαβε τέτοιο ρίσκο; Δεν πρέπει να μας πουν το όνομά του;
  • Πώς το δικαιολογεί αυτό το επενδυτικό «θαύμα» η ίδια η Αλεξία Μπακογιάννη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στις Ελεγκτικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

makeleio