Οι Τούρκοι πολίτες ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που απέκτησαν γερμανική υπηκοότητα πέρυσι

H Γερμανία σημείωσε αύξηση 28% στον αριθμό των ατόμων που απέκτησαν την υπηκοότητά της πέρυσι, με άτομα από τη Συρία να αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ένα τέταρτο αυτών που πολιτογραφήθηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Τρίτη.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 168.500 άτομα έλαβαν γερμανική υπηκοότητα το 2022, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός από το 2002.

Από αυτούς, οι 48.300 — ή το 29% — ήταν Σύροι πολίτες. Αυτό ήταν υπερδιπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος και επτά φορές υψηλότερο από το 2020, καθώς αυξανόμενος αριθμός ατόμων που μετανάστευσαν στη Γερμανία μεταξύ 2014 και 2016 πληρούν τις προϋποθέσεις για την ιθαγένεια.

Οι Τούρκοι πολίτες ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ατόμων που απέκτησαν γερμανική υπηκοότητα πέρυσι — 14.200 από αυτούς, αύξηση 16% σε σύγκριση με το 2021, και με μέσο όρο περισσότερα από 24 χρόνια ζωής στη Γερμανία…

Η κοινωνικά φιλελεύθερη κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να διευκολύνει τους κανόνες για την απόκτηση υπηκοότητας, μειώνοντας σε πέντε χρόνια από οκτώ τον αριθμό των ετών που υποτίθεται ότι θα ζούσαν οι άνθρωποι στη χώρα πριν αποκτήσουν γερμανικό διαβατήριο. Τα άτομα με «ειδικά επιτεύγματα ένταξης» θα είναι επιλέξιμα μετά από τρία χρόνια.

Ένας πρόχειρος υπολογισμός καθορίζει τον αριθμό των νέων πολιτών από μουσουλμανικές χώρες σε περίπου 80.000 ή το ήμισυ του αριθμού των 168.500 των συνολικών πολιτών. Αυτό είναι αρκετά συνεπές με τους αριθμούς του 2021 .

Το 2021, περίπου 131.600 αλλοδαποί έγιναν πολιτογραφημένοι Γερμανοί πολίτες. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αναφέρει ότι αυτή ήταν μια αύξηση κατά περίπου 21.700 πολιτογραφήσεις, ή 20%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Λίγο περισσότερο από το ήμισυ της αύξησης αποδίδεται στον μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων Σύριων.

Στα τέλη του 2022, περίπου 3,08 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εγγραφεί ως αιτούντες προστασία στο Κεντρικό Μητρώο Αλλοδαπών. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ατόμων που αναζητούν προστασία αυξήθηκε κατά 1,14 εκατομμύρια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία…

Το 2022, 20,2 εκατομμύρια άνθρωποι με ιστορικό μετανάστευσης ζούσαν στη Γερμανία. Με βάση τα αποτελέσματα της μικροαπογραφής, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αναφέρει ότι πρόκειται για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων, ή 6,5%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (2021: 19,0 εκατομμύρια).

Μετά από άνοδο 1,3 ποσοστιαίων μονάδων, αυτή η ομάδα ανθρώπων αντιπροσώπευε έτσι το 24,3% του πληθυσμού (2021: 23,0%).

Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, δεν θα υπάρξει Γερμανία σε μια γενιά. Θα υπάρχουν μερικοί Ρώσοι και Ουκρανοί και πολλοί Ιρακινοί, Σύροι και Τούρκοι. Ο πρώτος μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο αυτοκτονικός από τους Γερμανούς. Αν ναι, θα εξασφαλίσουν πραγματικά τη νέα τους χώρα. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά γεννήσεών τους, η μάχη πιθανότατα θα έχει τελειώσει μέχρι τότε.

pentapostagma.gr