Οι υποψήφιοι της ΝΔ επικράτησαν σχεδόν σε όλη την επικράτεια… Επικροτούμε την τελευταία θέση σε όλα, μας αρέσει να είμαστε οι ξεφτιλισμένοι, μας αρέσει που είμαστε ραγιάδες. Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω.

Στη Θεσσαλία τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Κώστας Αγοραστός έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του Δημήτρη Κουρέτα για την περιφέρεια, ενώ οι δήμαρχοι Βόλου, και Λάρισας φαίνεται να επανεκλέγονται. Με διαφορά 14 μονάδων προηγείται και ο δήμαρχος Καρδίτσας.

Οχι μόνο δεν έχασαν αλλά διατήρησαν τα ποσοστά τους οι τρεις εκ των τεσσάρων νυν δημάρχων στους δήμους Καρδίτσας, Βόλου και Τρικάλων όπου η πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές.

Και στους τέσσερις δήμους τα ποσοστά της αποχής κυμαίνονταν στο 45 με 46%. Στον δήμο Λαρισαίων με ενσωματωμένο το 23,85% των αποτελεσμάτων ο Αθανάσιος Μαμάκος που υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία φαίνεται να εκλέγεται με ποσοστό 50,11%, επικρατώντας του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, που είχε την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στο 46% κυμαίνονταν η αποχή στον συγκεκριμένο Δήμο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ανανεώνει την θητεία του στον δήμο Καρδίτσας ο νυν δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος ο οποίος με ενσωματωμένο το 15,52% κλειδώνει την εκλογή του με ποσοστό 45,37%, αφήνοντας δεύτερο τον υποψήφιο Εκτορα Γάζος που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ. Το ποσοστό της αποχής στον συγκεκριμένο δήμο κυμαίνονταν στο 42%.

Με υψηλό ποσοστό ο νυν δήμαρχος Νίκος Σακκάς ανανέωσε τη θητεία του στον δήμο Τρικκαίων, έναν επίσης δήμο που υπέστη τεράστιες καταστροφές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel και υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Γιώργος Ηλιάδης που είχε την στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε περίπου 23%.

Ανετη είναι όπως όλα δείχνουν η επικράτηση και του Αχιλλέα Μπέου στον δήμο Βόλου, για μια ακόμα τετραετία. Ο νυν δήμαρχος με υψηλό ποσοστό που φθάνει το 56,59% κλειδώνει όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ενσωματωμένα αποτελέσματα. Η αποχή στον συγκεκριμένο δήμο κυμαίνονταν στο 46%.

Μετά απο αυτές τις εκλογές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι δήμαρχοι να κλέβουν, να πλημμυρίζουν και να βάζουν φωτιές επίτηδες για να γίνονται πιο δημοφιλείς.

anazitiseis.gr