Με επιτυχία η εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα από τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και την Θεσπρωτών Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και η ΘεσπρωτώνΠεριοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Α.Ε) πραγματοποίησαν με επιτυχία την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, προσελκύοντας πλήθος επισήμων και πολιτών της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτης Νταής, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Βασίλειος Τζίγκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτουλης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, καθώς και τα μέλη του συλλόγου. Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν, εκτός από την πίτα, εκλεκτούς μεζέδες όπως ψάρια και γαρίδες, προϊόντα των θεσπρωτικών υδάτων.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα αποτελεί παράδοση για τους φορείς και αποτέλεσε αφορμή για στιγμές ευχαρίστησης, αλληλεπίδρασης και δημιουργίας δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου και τους πολίτες.

Ο Σύλλογος και η ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Α.Ε. συνεχίζουν να προωθούν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αειφορίακαι την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στη Θεσπρωτία, προσφέροντας ένα ενδιαφέρον πλαίσιο για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του κλάδου.