Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*

Όταν ο πρωθυπουργικός ισχυρισμός: “βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας”, με την απριόρι υποστήριξη της Ουκρανίας στην πολεμική σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας, συντασσόμενη η Ελλάς με τους ανόητους ηγέτες της Δύσης, βλάπτοντας τα εθνικά της συμφέροντα, με την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας και την αφαίμαξη των οικονομικών μας πόρων, ανατράπηκε με την παραδοχή του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου παραδέχτηκε ότι πληρώσαμε 6 φορές παραπάνω το φυσικό αέριο (“ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να εισάγουμε φυσικό αέριο και κανονικά το ποσό που απαιτείται είναι 1 δισεκατομμύριο”), λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας!

Μια εντελώς παράλογη κυβερνητική απόφαση και η οποία ήταν αντίθετη με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που επικροτεί την ρωσική πολιτική, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στον ρωσικό και τον ελληνικό λαό, κυρίως λόγω της κοινής πίστης στην Ορθοδοξία! Άλλωστε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν έχει μεγάλη δημοφιλία στον ελληνικό λαό!

Αντίθετα από τον Νεοναζί Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι!

Αλλά δυστυχώς, αυτός ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν παραδειγματίζονται από τα λάθη τους και οδηγούν την Ελλάδα στον όλεθρο!

Έτσι τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η πρόταση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Δένδια, ώστε να γίνει η Λάρισα στρατηγείο επιχειρήσεων της Ερυθράς Θάλασσας κατά των Χούθι (Υποστηριχτές του Αλλάχ) και θέτοντας πέραν των άλλων σε κίνδυνο τον εμπορικό στόλο της Ελλάδος!

Μη παραγνωρίζοντας, επίσης, την κυβερνητική αποκοτιά (προδοσία θα μπορούσαμε να πούμε), πως φέρνουν στην Θράκη μας (στην Αλεξανδρούπολη) Πολυϊατρείο τούρκικης εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη (καταχώρηση στο ΓΕΜΗ – Γενικό Εμπορικό Μητρώο – του Επιμελητηρίου Έβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024)!

Όπως επίσης πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η αγοραπωλησία μεγάλου οικοπέδου στην Ξάνθη, και όπου θα εγκατασταθεί ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη Αμερικανικού Κολεγίου!

Έτσι αργά αλλά σταθερά η ΝΔ βροντοφωνάζει: Εάλω η Θράκη μας!

Αντεθνικά κόμματα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, του ιδίου νομίσματος διπλής όψεως…

Μια κυβέρνηση Μητσοτάκη και ΝΔ, όπως ακριβώς και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, που δεν σέβονται τη βούληση του ελληνικού λαού, που δεν αφουγκράζονται τα θέλω του, μετατρέποντας το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας σε καθεστωτικών αποχρώσεων πολίτευμα!

Από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 5 Ιουλίου 2015 διεξήγαγε δημοψήφισμα, με το ερώτημα αν θα πρέπει ο ελληνικός λαός να κάνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), που προτάθηκε στην Ελλάδα κατά την συνεδρίαση της 25 Ιουνίου, όπου η Ελλάς ενημερώθηκε πως πρέπει να αποδεχτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων, και το οποίο αποτελούσε προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης του υπό εξέλιξη ελληνικού προγράμματος!

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν να απορριφθεί από τον ελληνικό λαό σε ποσοστό 61,31% το προτεινόμενο σχέδιο συμφωνίας!

Δυστυχώς όμως ο εντολοδόχος της ΝΤΠ Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, απόλυτα καθεστωτικά ακύρωσε τη βούληση του ελληνικού λαού και συνήψε νέα συμφωνία με την τρόικα!

Τι έπραξε όμως τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση της ΝΔ; Όταν δηλαδή τα τότε κόμματα της Βουλής ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Υποστήριξε ότι το ερώτημα ουσιαστικά ήταν “Ναι” ή “Όχι” στη ζώνη του Ευρώ και δήλωσε ότι επιζητεί την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν!

Δηλαδή επί της ουσίας “πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα”, ωσάν να μην ήταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας και εν δυνάμει “αυριανή κυβέρνηση”!

Ότι ακριβώς έπραξε και για την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, που είχε υποσχεθεί πως θα διαπραγματευθεί με όρους συμφέροντος για την Ελλάδα και τελικά την ενίσχυσε περαιτέρω!

Επιζήμια κυβέρνηση για την Πατρίδα και τον λαό της…

Αλλά δυστυχώς το 50% του απονήρευτου ελληνικού λαού προσήλθε στις κάλπες στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και έδωσε απλόχερα στη ΝΔ εκλογικό ποσοστό 40,56% με πλειοψηφία 158 εδρών!

Έτσι εδραίωσαν για άλλη μια 4ετία το “καθεστώς Μητσοτάκη” και σήμερα εισπράττουν οι Έλληνες – όπως και το άλλο 50% του λαού που απείχε της εκλογικής διαδικασίας – τα επίχειρα της αμαρτίας τους!

Έτσι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απέναντι σε όλα τα ζητήματα προς την ελληνική κοινωνία, εισπράττοντας την γενικευμένη οργή του!

Αφού στις 14 Φεβρουαρίου – ημέρα του ψεύτικου για την Ορθοδοξία “Αγίου Βαλεντίνου της Δύσεως”, όχι τυχαία η επιλογή της ημέρας από τη ΝΔ – έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια!

Με την έγκριση από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας!

Απέναντι από αυτό το εγκληματικό για την ελληνική κοινωνία νομοσχέδιο βρίσκονται το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη!

Με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια να διενεργείται 15 του μηνός!

Επίσης κατά την σημερινή ημέρα που γράφεται το άρθρο μου, βούλιαξε η Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδος από τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κόσμου της χώρας μας, που τάσσεται κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Αυτό το νέο νομοσχέδιο τερατούργημα συσπείρωσε τους νέους μας της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους κατέβασε στους δρόμους, με μεγάλη την συμμετοχή στα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά αυτού του νομοσχεδίου, όπου θα αποδυναμώνονται τα Δημόσια Πανεπιστήμια προς χάριν των μεγάλων συμφερόντων!

Η χώρα δεν χρειάζεται ιδιωτικά ΑΕΙ, αλλά χρειάζεται πλήρη αναβάθμιση των σημερινών μας Πανεπιστημίων!

Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση καταπατά το Σύνταγμα των Ελλήνων, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις απολυταρχικές της ιδιότητες και μεθοδεύσεις!

Όπως επίσης έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες μας σε όλη την Ελλάδα, αποκλείοντας Εθνικές Οδούς, Τελωνεία και άλλους δημόσιους χώρους, επειδή αυτή η αντιλαϊκή κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει τις προεκλογικές εξαγγελίες τους για αποζημίωση των αγροτών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου! Μη μπορώντας να εκπληρώσει να δίκαια αιτήματα των αγροτών μας, αποδεικνύοντας πως στοχευμένα διαλύει ολοσχερώς τον πρωτογενή τομέα της Πατρίδας μας!

Βουτηγμένη στη διαφθορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρίσκει απέναντι και την ΕΕ…

Αλλά όπως έχω επανειλημμένως έχω γράψει και έχω πει, αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνη! Βλάπτει σοβαρά την υγεία του ελληνικού λαού!

Όταν η ακρίβεια μαστίζει την χώρα μας, και σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της κρατικής ΕΡΤ, κάτοικοι του Κιλκίς, αλλά και άλλων πόλεων της Μακεδονίας μας, επισκέπτονται τακτικά τη Γευγελή στα σύνορα με τα Σκόπια, διανύοντας 52 χιλιόμετρα (από το Κιλκίς), προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (ζυμαρικά, τυριά, γιαούρτι κλπ.), καθότι οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά!

Άλλη μια κυβερνητική αποτυχία που εξοργίζει το λαό μας! Η γενικευμένη ακρίβεια! Αλλά και η καχυποψία της κοινωνίας για την απονομή Δικαιοσύνης, καθώς υφίσταται μειωμένη δικαστική ανεξαρτησία στην χώρα μας, όπου καρκινοβατούν μεγάλες υποθέσεις που συντάραξαν και εξακολουθούν να συνταράσσουν την ελληνική κοινωνία!

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, στο Ευρωκοινοβούλιο εγκρίθηκε ψήφισμα που καταδικάζει την Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λοιπόν, Ευρωβουλευτές κατά πλειοψηφία, σε αυτό το ψήφισμα εκφράζουν πολύ σοβαρές ανησυχίες για την εφαρμογή της Δημοκρατίας, καθώς και για το κατά πόσο τηρούνται οι Αρχές του Κράτους Δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων!

Από την στιγμή που δεν υπάρχει πρόοδος διερεύνησης μεγάλων ζητημάτων (όπως η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021), όταν χειραγωγούνται στην Ελλάδα τα ΜΜΕ και η ελευθερία του Τύπου περιορίζεται δραστικά!

Όταν παραβιάζεται συστημικά η ιδιωτική ζωή των πολιτών, με το κατασκοπευτικό λογισμικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και στους μη υποταγμένους ΜΜΕ στο καθεστώς Μητσοτάκη, η κυβέρνηση καταφεύγει σε αγωγές και μηνύσεις!

Στο ψήφισμα αυτό, εκφράζονται ανησυχίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ανεξαρτησία και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αφού τα ΜΜΕ ελέγχονται από ολιγάρχες, και έτσι η κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων είναι μονομερής και επιλεκτική στον Τύπο!

Άλλωστε μόλις στο άρθρο μου της προηγούμενης εβδομάδας΄, έγραφα πως, «…δεν είναι τυχαίο, ότι η Ελλάς έπεσε στην 24η θέση στα 27 μέλη της ΕΕ στον τομέα της διαφθοράς! Ωστόσο και στον παγκόσμιο δείκτη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα! Στην 51η θέση από την 59η βρίσκεται η χώρα μας, κυρίως λόγω της ανελευθερίας του Τύπου και των τηλεφωνικών υποκλοπών! Εάν προσθέσουμε και την ανύπαρκτη ασφάλεια των πολιτών, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, πως υπάρχει στην Πατρίδα μας κρίση στο Κράτος Δικαίου»!

Εκπλήξεις εκπλήξεων από καταγεγραμμένη έρευνα της Βουλής…

Βέβαια όλοι στην Πατρίδα γνωρίζουμε ότι, τα περισσότερα ΜΜΕ (TV, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ηλεκτρονικές σελίδες) είναι Συστημικά! Δηλαδή εξυπηρετούν τα κόμματα Εξουσίας που είναι κυβέρνηση! Αφού ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες ολιγάρχες και που όλα αυτά τα Μέσα εκφράζουν τη βούληση των κυρίων τους! Γι΄ αυτό όποιος δημοσιογράφος “δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις” θα πάει άμεσα στο Ταμείο Ανεργίας!

Το ίδιο ισχύει και με τις δημοσκοπήσεις, αφού αυτές οι εταιρείες που τις πραγματοποιούν πληρώνονται από τους ιδιοκτήτες αυτών των Μέσων!

Για το λόγο αυτό, συνήθως πέφτουν τραγικά έξω στα αποτελέσματα της έρευνάς τους!

Ως ελάχιστη απόδειξη θα σας παραθέσω τα παρακάτω σύντομα στοιχεία!

Σε βιβλίο που εκδίδει η Βουλή των Ελλήνων, με τίτλο «Ειδική Έκδοση – Βουλή επί του περιστυλίου», στο τεύχος Οκτωβρίου 2023, διαβάζουμε στο εξώφυλλο: «Οι εκλογές και η Βουλή της 25ης Ιουνίου 2023»!

Στις εσωτερικές σελίδες υπάρχουν υπέροχες αναλύσεις – επιστημονικές αναγνώσεις περί των εκλογών του Ιουνίου 2023, με υπέροχα γραφήματα και όπου διαβάζουμε στην ενότητα «Μετακινήσεις μεταξύ των κομμάτων»:

Νέα Δημοκρατία:

To 1,9% των ψηφοφόρων που μετακινήθηκε από τη ΝΔ (σ.σ. Μάιος – Ιούνιος) ψήφισε ΠΑΣΟΚ, το 1,8% Σπαρτιάτες, ενώ από το 1,1% των εκροών κατέληξαν σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση!

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ δεν επωφελήθηκαν καθόλου οι Σπαρτιάτες!

Όμως για την Ελληνική Λύση αναφέρονται:

Οι ψηφοφόροι που επέλεξαν Ελληνική Λύση τον Μάιο, άλλαξαν κομματικά προτίμηση και επέλεξαν κατά προτεραιότητα τους Σπαρτιάτες (15,8%), ενώ ακολούθησαν ΝΔ (7,5%), Νίκη (2,9%) και ΠΑΣΟΚ (1,7%)!

Για τη Νίκη αναφέρονται:

Από τη Νίκη παρεμφερές με αυτό της Ελληνικής Λύσης, ήταν το ποσοστό των ψηφοφόρων που διάλεξαν Σπαρτιάτες (15,5%), με ΝΔ (3,4%), το ΠΑΣΟΚ (2,9%) και την Ελληνική Λύση (1,7%), να έπονται σε απόδοση!

Ωστόσο μεγάλη έκπληξη καταγράφεται στην αναφορά του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας! Όπου η μεγαλύτερη εκροή ψήφων ήταν προς τους Σπαρτιάτες (10,2%), για να ακολουθήσουν το ΚΚΕ (5,3%), ΠΑΣΟΚ (4,4%) και ΣΥΡΙΖΑ (4,2%)!

Τέλος για τους Σπαρτιάτες αναφέρεται ότι:

Από πού προήλθαν οι 241.635 ψήφοι στους Σπαρτιάτες, οι οποίοι ως γνωστόν εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην αναμέτρηση του Ιουνίου;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Exit Poll, οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών προέρχονται από ψηφοφόρους, που στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν ψηφίσει κατά 16,1% ΝΔ, κατά 14,2% Ελληνική Λύση, κατά 11% Νίκη, κατά 6% Πλεύση Ελευθερίας, κατά 5% ΣΥΡΙΖΑ, κατά 2,8% ΠΑΣΟΚ, κατά 1,8% ΚΚΕ!

Το ποσοστό 23,4% (ΑΛΛΟ) που εμφανίζεται στο διάγραμμα, δείχνει ότι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών στις εκλογές του Μαΐου είχαν διασπαρεί σε διαφορετικά άλλα μικρά κόμματα, καθώς και στο ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ (18,3%)!

Τι συμπεράσματα εξάγονται λοιπόν από αυτήν την καταγεγραμμένη επιστημονική έρευνα;

Σε ποιο Συστημικό Μέσο θα δημοσιευθεί – ανακοινωθεί;

Τα συμπεράσματα δικά σας!!