Στη σύλληψη ενός 39χρονου και ενός 51χρονου, δύο αδέλφια από την Αστόρια, προχώρησαν οι αρχές της Νέας Υόρκης καθώς στο σπίτι τους βρέθηκε μια λίστα «ανθρώπινης θυσίας» με ονόματα αστυνομικών, πολιτικών, δικαστών, διασημοτήτων και τραπεζιτών.

Παράλληλα στο σπίτι του Άντριου Χατζηαγγελης και του μεγαλύτερου αδερφού του Άντζελο στο Κουίνς βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και όπλα.
Σε βάρος των δύο αδερφών, τους οποίους η New York Post χαρακτηρίζει wannabe αναρχικούς, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες.

Τα δύο αδέρφια από την Αστόρια χαρακτήριζαν «επιχειρηματικά καθάρματα» ορισμένα από τα θύματά τους ενώ σε μια από τις σημειώσεις τους έγραφαν «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη».

Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.

nea-yorki-opla
nea-yorki-opla2

Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.