Ο «Mr. Fake News» Δημήτρης Αλικάκος ξεμπροστιάστηκε στο πανελλήνιο – Ένας γκεμπελίσκος που πολεμά την Εκκλησία με συκοφαντίες

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης
Η εμπάθεια έχει ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα για όσους διακατέχονται από αυτήν: Σου θολώνει το νου και σου διαστρέφει την κρίση. Υποκειμενικά βλέπεις τον εαυτό σου ως «αυθεντία», ενώ αντικειμενικά είσαι ένα ιδεοληπτικό ανδρείκελο που άγεσαι και φέρεσαι από τη μανία σου.

Όταν το μίσος σου δε, φτάνει να γίνει νοσηρή εμμονή, θα καταφύγεις ακόμα και στη συκοφαντία. Και όταν η συκοφαντία ενώνεται με την αμάθεια, η δημόσια ξεφτίλα είναι ζήτημα χρόνου. Μπορεί να τη γλιτώσεις μία, να τη γλιτώσεις δύο, αλλά νομοτελειακά θα έρθει η στιγμή που θα γίνεις «ρεζίλι των σκυλιών», που λέει και η λαϊκή φράση. Αυτό ακριβώς έπαθε ο κλασσικός μαϊντανός της αντιχριστιανικής προπαγάνδας, Δημήτρης Αλικάκος.

Ο άνθρωπος που έχει κάνει επάγγελμα το να ασελγεί στο θρησκευτικό συναίσθημα των συνανθρώπων του, αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας (για τους ελάχιστους που δεν το είχαν καταλάβει ακόμα) ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας γκεμπελίσκος που ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη ατζέντα: Την αποδόμηση της Ορθοδοξίας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, ακόμα και με στημένες ειδήσεις.

Αρχισυντάκτης στη διαδικτυακή «αστυνομία» που λέγεται «ELLINIKA HOAXES», o κ. Αλικάκος αποδείχθηκε κομπογιαννίτης του διαδικτύου που βρίσκει επαγγελματικό νόημα ύπαρξης στον αντικληρικαλισμό. Εάν δεν υπήρχε κλήρος και ορθόδοξη πίστη, ο κ. Αλικάκος θα ήταν περιπλανώμενος άεργος. Και τώρα η αξιοπιστία του ως «ελεγκτής» των fake news έπεσε στα τάρταρα, αφού αποδείχθηκε ότι ο ίδιος κατασκευάζει παραπλανητικές ειδήσεις και τις σερβίρει ως «αποκαλύψεις».

Επαγγελματίας συκοφάντης
Πώς όμως ο κ. Αλικάκος πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη»; Ήταν εκείνος που πρώτος ανέδειξε την «είδηση», ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας – τάχα – έδιωξε με απάνθρωπο τρόπο ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που θέλησε να ασπαστεί το χέρι του. Μια είδηση που (διόλου τυχαία) έγινε αμέσως viral και αναπαράχθηκε αστραπιαία από «γαλάζια» ΜΜΕ και από τρολ της ΝΔ στα social media.

Καταρχάς και μόνο το ότι η επίμαχη Ακολουθία που «συνέλαβε» ο κ. Αλικάκος, έχει τελεστεί πριν από 2 ολόκληρους μήνες, δείχνει το πόσο απεγνωσμένα ψάχνουν για ληγμένο «σανό», στη βιομηχανία δολοφονίας χαρακτήρων και αξιών που προεξάρχει ο «δημοσιογράφος». Συγκεκριμένα η Ακολουθία ήταν ένας Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα.

Ο εθνικός μας παραμυθάς, Δημήτρης Αλικάκος, (μετά από αυτό το συμβάν, έφαγε σίγουρα τη θέση του Ευγένιου Τριβιζά) λειτουργώντας (όχι πρώτη φορά) ως λαγός της κυβέρνησης που αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε σύγκρουση με την Εκκλησία λόγω του νομοσχεδίου των γκέι γάμων, θέλησε με δόλο να κατασκευάσει ένα απάνθρωπο πρόσωπο για την Εκκλησία, οδηγώντας τους παρασυρμένους πολίτες στη σκέψη: «ορίστε οι υποκριτές Αρχιερείς που υπερασπίζονται τάχα το καλό των παιδιών, την ίδια ώρα που αποστρέφονται τα ΑμΕΑ».

Από ένα βίντεο διάρκειας δυόμισι ωρών (όσο κράτησε η Ακολουθία και το προσκύνημα) ο Αλικάκος έκοψε ένα επιλεκτικό απόσπασμα 18 δευτερολέπτων, όπου έδειχνε τον Μάκη (τον νεαρό ΑμΕΑ) να στέκεται στην ουρά των πιστών για να προσεγγίσει τον Μητροπολίτη και να ασπαστεί το χέρι του, όμως ο Αρχιερατικός Επίτροπος τον αποτρέπει και του δείχνει με το δάχτυλο να πάει κάπου αλλού. Σε αυτό το απόσπασμα βασίστηκε ο «δημοσιογράφος», λέγοντας ότι οι ιερείς τάχα έδιωξαν το παιδί γιατί τους… ενοχλούσε.

Πού έστειλε όμως ο Επίτροπος τον Μάκη; Μέσα στο Ιερό! Γιατί; Διότι διακονούσε στον Ναό και έπρεπε να συγκεντρωθούν γρήγορα όλοι οι ιεροπαίδες (παπαδοπαίδια), αφού θα ξεκινούσε άμεσα το κυρίως μέρος της Ακολουθίας, και υπήρχε πίεση χρόνου!

Όπως αποκαλύφθηκε από άτομα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και από την ίδια την ανακοίνωση της Μητροπόλεως Κερκύρας, ο Μάκης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται υποτιμητικά στο ναό, αλλά είναι αναγνώστης και ιερόπαιδας, πολύ αγαπητός στους ιερείς αλλά και ολόκληρο το εκκλησίασμα.

Σκοπίμως ο κ. Αλικάκος απέκρυψε το πριν και το μετά του επίμαχου αποσπάσματος. Αφού ο Αρχιερατικός Επίτροπος στέλνει τον Μάκη στο Ιερό, έρχεται από πίσω στην ουρά και ένα δεύτερο παπαδοπαίδι (φορώντας τη στολή του) για να πάρει την ευχή του Μητροπολίτη. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος σταματάει και αυτό το παιδί, λέγοντας του να πάει στο Ιερό, όπως είπε και στον Μάκη. Επομένως καμία διάκριση δεν υπήρξε μεταξύ του παιδιού με ειδικές ανάγκες και του άλλου παιδιού που δεν ήταν ΑμΕΑ.

Αμέσως μετά εμφανίζονται στην ουρά 4 αξιωματικοί της Αστυνομίας που περνάνε δίπλα από τον Μητροπολίτη χωρίς να ασπαστούν το χέρι του, αφού τους γίνεται νόημα να δώσουν την πρέπουσα προτεραιότητα στο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα και να πάνε να το προσκυνήσουν.

Ο κ. Αλικάκος απέκρυψε δολίως και άλλο σημείο του βίντεο λίγο πιο μετά (στο 6:58 του βίντεο), όπου φαίνεται ο Μάκης να ασπάζεται κανονικότατα το χέρι του Μητροπολίτη, ασφαλώς χωρίς καμία δυσανασχέτηση εκ μέρους του Επισκόπου! Αν είναι δυνατόν δηλαδή με τα ψέματά τους! Η Εκκλησία διακονεί διαχρονικά χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες και ενισχύει τις οικογένειές τους ποικιλοτρόπως. Βοηθάει και ανθρωπιστικά και ποιμαντικά. Χωρίς καμία εξαίρεση αλλά με περίσσεια αγάπης. Και ήρθε σήμερα ο Αλικάκος από το πληκτρολόγιο του γραφείου του, να μας πει ότι ανακάλυψε… ρατσισμό κατά των ΑμΕΑ!

Παρασυρμένος από την εμπάθειά του αλλά και την ασχετοσύνη του, ο κ. Αλικάκος δεν μπήκε καν στον κόπο να μάθει ότι οι λαϊκοί δεν προβλεπόταν να ασπαστούν το χέρι του Μητροπολίτη στην αρχή της Ακολουθίας. Το τυπικό ορίζει ότι αφού ο Επίσκοπος ανεβεί στο Δεσποτικό, οι κληρικοί, οι πρεσβύτεροι και οι διάκονοι που θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία, προσέρχονται και ασπάζονται το δεξί χέρι του Μακαριότατου.

Παρά την κατακραυγή, επιμένει να στηρίζει το ψέμα του
Κι όμως, ενώ ο Δημήτρης Αλικάκος ρεζιλεύτηκε στο πανελλήνιο, συνεχίζει να έχει αναρτημένο αυτό το συκοφαντικό κατασκεύασμα και δεν ζήτησε καμία συγγνώμη για την αθλιότητά του! Ενώ τον «έκραξε» όλος ο κόσμος, ενώ η Μητρόπολη Κερκύρας εξέδωσε ανακοίνωση, εκείνος επιμένει να λανσάρει το χυδαίο ψέμα του! Σου λέει «ασ’ το εκεί, από όλη αυτή τη λάσπη κάτι θα μείνει»! Επαγγελματίας συκοφάντης!

Και όχι μόνο δεν παραιτείται από Αρχισυντάκτης των «ELLINIKA HOAXES» από ντροπή για τα fake news που διέσπειρε, άλλα έφτασε σε σημείο ξεδιαντροπιάς να κατακρίνει το μακραίωνο τυπικό της Εκκλησίας (δλδ δεν μας τα λένε καλά 2.000 Εκκλησιαστικής τάξης και ήρθε ο Αλικάκος να μας τα διορθώσει), επικαλούμενος μια ρήση του Χριστού!

Έγραψε υποκριτικά ότι θα έπρεπε πρώτα απ’ όλους να πάει ο Μάκης να ασπαστεί το χέρι του Επισκόπου, γιατί «Μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοί τόν Θεόν ὄψονται»! Από υπόλογος δηλαδή, ο κ. Αλικάκος βρέθηκε να μας κάνει και μαθήματα θεολογίας! Τέτοια αναισθησία και αναισχυντία! Λες και αλλάζει κάτι αν θα πάρεις την ευχή του Μακαριότατου στην αρχή ή στη μέση ή στο τέλος της Ακολουθίας ή λες και η ευλογία του Επισκόπου δεν… πιάνει από μακριά όταν σταυρώνει το εκκλησίασμα, αλλά μόνο από κοντά!

Τόση ασχετοσύνη, από έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι είναι αρμόδιος να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια! Πού τελικά αποδείχθηκε συκοφάντης, αναξιόπιστος, εμπαθής, ιδεοληπτικός, ακόμα και ανίδεος να αντιμετωπίσει αυτό που με λύσσα πολεμάει. Την Εκκλησία.

Κατακρημνίστηκε η αξιοπιστία του κ. Αλικάκου, αφού αποδείχθηκε και στο ευρύ κοινό πλέον ότι ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και τα «ELLINIKA HOAXES» είναι ανεξάρτητα, αλλά απολύτως εξαρτώμενα από την ιδεοληψία των προϊστάμενών του. Τουλάχιστον ο Γκέμπελς είχε και μια σοβαρή μεθοδολογία στη στημένη προπαγάνδα του. Ο γκεμπελίσκος κ. Αλικάκος όχι μόνο εξαπατά τον κόσμο με πλαστές ειδήσεις, αλλά δεν τον νοιάζει ούτε καν να είναι αληθοφανείς και προχείρως στηριγμένες. Απλά αδειάζει τον οχετό του και όσοι λερώθηκαν – λερώθηκαν.

Άραγε με τι πρόσωπο αυτός ο κύριος θα επεμβαίνει αύριο σε διαδικτυακά δημοσιεύματα για να καταδικάζει… fake news; Ποιος θα πάρει στα σοβαρά έναν συκοφάντη που ακολουθεί μια στρατευμένη προπαγάνδα;

Αφού ο κ. Αλικάκος δεν διαθέτει τσίπα να απολογηθεί στον κόσμο, αναμένουμε από τα «ELLINIKA HOAXES», να επισημάνουν την ανάρτησή του ως fake news. Ας δείξουν έστω και τώρα ένα ψήγμα ευθυξίας, αφού έτσι κι αλλίως τους έχει ακυρώσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός…

Δείτε τον Μάκη να ασπάζεται κανονικότατα το χέρι του Επισκόπου, στο 6:58 του βίντεο:

sportime.gr/