Μέσα σε τρεις μόλις μήνες ο Λευτέρης Αυγενάκης «κατάφερε» και ξόδεψε συνολικά 105.720 ευρώ από τα δημόσια ταμεία για «εθιμοτυπικά» δώρα, ανακαίνιση γραφείου, και… κομπολόγια!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Documento», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρήκε… χριστουγεννιάτικο «λεφτόδεντρο» και είπε να το εκμεταλλευτεί, ψωνίζοντας δώρα για τις γιορτές. Από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 περί τα 35.000 ευρώ αποδεσμεύτηκαν για «εθιμοτυπικά δώρα», με την απόφαση που αναρτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου να έχει ως θέμα την «έγκριση αποτελέσματος με απευθείας διαπραγμάτευση για την προμήθεια εθιμοτυπικών δώρων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για τις ανάγκες της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ», με ποσό ύψους 4.700 ευρώ να πηγαίνει για… μπεγλέρια!

Μια εβδομάδα μετά εγκρίνεται και απευθείας ανάθεση «για την προμήθεια δώρων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων» που προσφέρει ο υπουργός σε «Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και Φορείς του Τομέα Κτηνοτροφίας και Γεωργίας στο Εσωτερικό». Το ποσό αγγίζει τα 21.700 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι ήταν αυτά τα δώρα, ενώ στις 27 Νοεμβρίου είχε προηγηθεί μια έγκριση δαπάνης ύψους 4.500 ευρώ για «την προσφορά εθιμοτυπικών εορταστικών δώρων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε Ευρωπαΐους ομολόγους του και πρέσβεις».

Ο υπουργός, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, παρά φρόντισε να εκμεταλλευτεί το «λεφτόδεντρο» και για να αλλάξει την εικόνα του γραφείου του. Έτσι, στις 21 Οκτωβρίου 2023 αναρτήθηκε απόφαση -έπειτα από απευθείας διαπραγμάτευση- για την «ανάθεση εργασιών επένδυσης εσωτερικών επιφανειών στον 6ο όροφο του κτηρίου επί της Αχαρνών 2 του ΥΠΑΑΤ». Το κόστος για την επένδυση εσωτερικών επιφανειών ανήλθε στις 20.460 ευρώ.

Ο υπουργός σύντομα διαπίστωσε ότι χρειαζόταν και… κάτι ακόμη, οπότε στις 19 Ιανουαρίου 2024 εγκρίθηκε -μέσω απευθείας ανάθεσης– η «προμήθεια ειδών συντήρησης και επισκευής για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του γραφείου του υπουργού ΥΠΑΑΤ». Το ποσό ανήλθε στα 17.260 ευρώ.

Αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος ο ανοιχτοχέρης φαίνεται…

newsbreak