Ο δάγκειος πυρετός έχει τετραπλασιαστεί στη Βραζιλία το 2024 μετά την απελευθέρωση εκατομμυρίων γονιδιακά τροποποιημένων κουνουπιών από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών των Ηνωμένων Εθνών.

Τις πρώτες πέντε εβδομάδες του 2024 έχουν αναφερθεί πάνω από 364.000 κρούσματα μόλυνσης από δάγκειο πυρετό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, τα οποία είναι 4 φορές περισσότερα από τα προηγούμενα κρούσματα την ίδια περίοδο του 2023.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού ώθησε τη Βραζιλία να αγοράσει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού.

Από τον Guardian:

Η ταχεία εξάπλωση του δάγκειου πυρετού έχει προκαλέσει 40 επιβεβαιωμένους θανάτους, δήλωσε το υπουργείο, και άλλοι 265 διερευνώνται.

Το αγαπημένο μας Turbo Force Plus είναι τώρα με έκπτωση 40%! Δείτε και μόνοι σας τη νόστιμη και μοναδική ενεργειακή ώθηση που λαχταρούν οι infowarriors!

Η Βραζιλία αγόρασε 5,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού Qdenga, που αναπτύχθηκε από την ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Takeda, ενώ άλλες 1,32 εκατ. δόσεις δόθηκαν χωρίς κόστος για την κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τρεις πολιτείες της Βραζιλίας έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας, της Minas Gerais, και της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, η Brasília, και η οποία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των λοιμώξεων.

Η Μπραζίλια θα ξεκινήσει την Παρασκευή τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 10-14 ετών με το Qdenga, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική κυβέρνηση.

Τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού στη Μπραζίλια από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει το σύνολο για ολόκληρο το 2023, με ποσοστό μόλυνσης 1.625 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, έναντι του εθνικού μέσου όρου που είναι μόλις 170.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών του ΟΗΕ ανακοίνωσε το 2023 ένα σχέδιο απελευθέρωσης δισεκατομμυρίων γονιδιακά τροποποιημένων κουνουπιών στη Βραζιλία σε διάστημα 10 ετών, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί ο δάγκειος πυρετός στη χώρα.

“Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Βραζιλίας σε πέντε πόλεις απελευθερώνουν σύννεφα από εργαστηριακά καλλιεργημένα κουνούπια Aedes aegypti μολυσμένα με βακτήρια Wolbachia, τα οποία εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού του δάγκειου πυρετού στον άνθρωπο”, ανέφερε το Harvard Public Health τον Αύγουστο του 2023.

“Η χώρα θα είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει ένα πανεθνικό πρόγραμμα απελευθέρωσης τροποποιημένων κουνουπιών Wolbachia, τα οποία αναμένεται να προστατεύσουν έως και 70 εκατομμύρια ανθρώπους από τον δάγκειο πυρετό τα επόμενα 10 χρόνια. Και θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την κλιμάκωση της παραγωγής κουνουπιών: Από το 2024, το εργοστάσιο θα παράγει μαζικά πέντε δισεκατομμύρια κουνούπια ετησίως”.

Τώρα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας για τα κουνούπια, τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν αυξηθεί απότομα αντί να μειωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών έλαβε επιχορήγηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδοτεί επίσης την έρευνα για το εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αγόρασε πάνω από 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Qdenga κατά του δάγκειου πυρετού, το οποίο παρασκευάζεται από την ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Takeda, η οποία έλαβε επίσης επιχορηγήσεις εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Με άλλα λόγια, τα χρήματα του Ιδρύματος Bill Gates εμπλέκονται σε όλες τις πλευρές της κατάστασης, από τα γονιδιακά τροποποιημένα κουνούπια -που προφανώς επιδείνωσαν την κρίση του δάγκειου πυρετού- μέχρι τη χρηματοδότηση εταιρειών που παρέχουν το περιζήτητο εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό στη Βραζιλία.

Για ποιο σκοπό;

infowars.com