Όσοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη ότι ο Στέφανος Κασσελακης κατουσιαν …τρίβει τα χέρια του με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και με την διαφαινόμενη διάλυση του κόμματος η είναι αφελείς η θέλουν να πιστεύουν ότι εκείνος είναι αφελής….Διοτι απλούστατα παραγνωρίζουν ότι κανεις σαυτον τον πολιτικό κόσμο που ζούμε δεν θα μπορούσε να επιτύχει …απ το πουθενά να κυριαρχήσει σε ένα κόμμα εάν δεν είχε όχι μονάχα ισχυρές πλάτες και δη εξωθεν αλλά και ισχυρή μενταλιτέ ασχέτως των καθαρά πολιτικών του προσόντων….Ρίχνουν λοιπόν νερό στο μύλο του νέου αρχηγού ο οποιος μαλλον για …ξεκάρφωμα σήμερα έβαλε στο κάδρο της κριτικής του και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποιος δεν είχε και την καλύτερη εμπειρία απ την συμπεριφορά πολλών εκ των συντρόφων του στην τελευταία φάση της προεδρίας του..Ο Κασσελακης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΝ τον ΣΥΡΙΖΑ και εξωθεί σε ρήξη την οποία θα «χρεώσει» στους άλλους με όπλο του την ευρεία εκλογική του νίκη στην εσωτερική διαδικασία… Πολύ πιθανόν δε σαυτην του την επιδίωξη να βρίσκεται σε αφανή συνενοηση με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε σε δεύτερη φάση να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα με πολιτικά χαρακτηριστικά εγγύτερα της παραδοσιακής σοσσιαλδημοκρατιας παρά της παρωχημένης αριστεράς του τίποτα..Ιδωμεν..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣτέφανοςΚασσελάκη σε δηλώσεις του να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως «την πιο μνημονιακή», ενώ την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως με αφαίμαξη των φορολογουμένων δημιούργησε το περίφημο μαξιλάρι των 37 δισ. Κινητικότητα καταγράφεται και στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στις επόμενες κινήσεις της Έφης Αχτσιόγλου και της ομάδας της, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια περί επικείμενης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, «φουντώνουν», ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως η κ. Αχτσιόγλου  δεν θα παρευρεθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη προσωπικές της υποχρεώσεις. 

Την ίδια στιγμή το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς προανήγγειλε την αποχώρησή του από το κόμμα κατηγορώντας τον Κασσελάκη ότι ευθύνεται για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και πως το οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση, ενώ ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας επιτέθηκε κατά της ομάδας Αχτσιόγλου αποκαλώντας τους «αναξιόπιστους, υπερόπτες, ανίκανους, υπονομευτές και μακιαβελιστές».

Μήνυμα προς όσους σκέφτονται να αποχωρήσουν έστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος χαρακτηρίζοντας  βιαστικές τις όποιες αποχωρήσεις γίνουν πριν την πολιτική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνέδριο.