Το πόρισμα Βουρλιωτη εμφανιζει στην ουσία τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγο να έχει υποπεσει σε σωρεία παραβασεων χαρακτήρος απάτης και να ξεπλενει άφθονο μαύρο χρήμα μέσω των εικονικών εταιρειών που είχε ανά τον κόσμο συστήσει…Δοθεντος ότι ο Κοκλωνης συνεργαζόταν ως παραγωγός με όλα σχεδόν τα κανάλια και με κοινό μυστικό τις υπερβολικές αμοιβές πολλών σταρ του life style που εμφανίζονται σαυτα, μήπως η εισαγγελική αρχή πρέπει να διαταξει άμεσα και προφανώς πριν υπάρξει χρόνος να εξαφανιστούν στοιχεία, ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΜΕ που κατά τεκμήριο ανήκουν σε Έλληνες Κροισους, εφοπλισταδες και αλλους;

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού Έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία επτά φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20). Μεταξύ των επτά ατόμων περιλαμβάνονται μία δικηγόρος αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του ∆ημοσίου,  φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα η ταυτότητα των οποίων δεν έχει καταστεί γνωστή μέχρι τώρα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Κοκλώνης οφείλει στο ∆ημόσιο από φόρους κ.λπ. πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω. Ο Κοκλώνης είχε συστήσει τις εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ν. Κοκλώνης είχε συστήσει και χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες στο εξωτερικό και εν συνεχεία κατηγορείται πως ξέπλενε «μαύρο» χρήμα σε νόμιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους σε αυτές με συνεργάτες και εργαζομένους του. Με αυτό το τέχνασμα, πάντα σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, δεν κατέβαλλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και μετέφερε «μαύρο» χρήμα, το οποίο ξέπλενε στην Ελλάδα. Επίσης, δε κατέβαλλε τον ΦΠΑ που εισέπραττε.