Όπως ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Διευκολύνουμε την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον ακατάλυτο δεσμό τους με την πατρίδα. Χαίρομαι όμως και γιατί η πρωτοβουλία μας εξασφάλισε ευρεία πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Τόνισε, ότι τη Δευτέρα (22/01), που εισάγεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου θα επισημανθεί το πόσο σημαντικές είναι τέτοιες μείζονες αλλαγές, αλλαγές που – όπως ανέφερε- προάγουν τη συμμετοχή των εκτός αλλά και εντός Ελλάδας πολιτών στις εκλογές να στηρίζονται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Γιατί τελικά έτσι ενδυναμώνεται η Δημοκρατία και μαζί της η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στη φετινή σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, καθώς «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις πολιτικές ηγεσίες σε έναν όλο και πιο κατακερματισμένο κόσμο».

«Μπροστά στους παλιούς και τους νέους κινδύνους, όπως είναι η αύξηση των συγκρούσεων, η οικονομική αβεβαιότητα και η ψευδής πληροφόρηση, οι κοινωνίες χρειάζονται περισσότερη ασφάλεια και συνεργασία, ανάπτυξη και δουλειές, αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης ως θετικής κινητήριας δύναμης για την οικονομία και μακροπρόθεσμη στρατηγική για το κλίμα, τη φύση και την ενέργεια», συμπλήρωσε.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ακρίβειας, ενώ όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα νέα πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων με βαριά πρόστιμα μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ και δημοσιοποίηση των εταιρειών που υιοθετούν αθέμιτες πρακτικές».

«Με την εφαρμογή των μέτρων ελπίζουμε να δούμε μια μείωση 10-20% στο βρεφικό γάλα. Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας».