Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πληγείσες περιοχές λέγοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν τα επιπλέον μέτρα που εξετάζονται για τη στήριξη των πλημμυροπαθών και την πορεία αποκατάστασης των ζημιών.

Μίλησε για όσες ενέργειες θα γίνουν, καθώς και η ενίσχυση της πρώτης αρωγής με ευρωπαϊκά κονδύλια. «Πρέπει να ξαναχτίσουμε καλύτερα ότι χάσαμε», υπογράμμισε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και εκσυχρονισμού των υπηρεσιών και φορέων Υγείας, ενώ αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και τα κίνητρα για όλους τους φορείς του δημοσίου ώστε να υπάρχει αξιοκρατία ακόμα περισσότερη.

Τόνισε την ανάγκη της πρόληψης και σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ταχύτερα τα έκτακτα περιστατικά υγείας, λέγοντας ότι έχουμε υψηλό αριθμό εγκεφαλικών που πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις.

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για σήμερα, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023:

Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο της καταγραφής και της πρώτης εκτίμησης των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel

Παρουσίαση από την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους»