ότι έχει καταστεί από προσωποκεντρική …κρατικοκεντρικη ,οπερ σημαίνει ότι του επιβαλλόμενου εννδιαφεροντος για κάθε κατηγορούμενο και μεχρις αποδείξεις ενοχής του, υπερισχύει η κρατική παντοδυναμία, εκ προοιμίου «καταδικαστική» για κεινον… ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ και χωρίς ναναι θέσφατο ασφαλώς , χωρίς να μπορούμε εμείς από δω να πούμε αν η κρίση του ανταποκρίνεται στα των πελατών του της γνωστής πια υποθέσεως των φυλακών Σταυρακιου, μπορούμε ωστόσο να σφυγμομετρησουμε με βάση την κοινή εμπειρία ότι μαλλον σε γενική προσέγγιση ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ καθώς πλέον τα κατηγορητήρια περί «εγκληματικών οργανώσεων» πλεονάζουν , ουχι όμως στην πολιτική σφαίρα, ουχι σε υποθέσεις όπως της Siemens η της Novartis , όπου οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και παραγοντες πανίσχυρων εταιριών αποδίδονται τελικώς..πάλλευκοι ούτε στις ….δημόσιες παραδοχές κομματικών αρχηγών και στελεχών περί «μαύρων ταμειων» των κομμάτων… Η διακρίσις είναι παραπάνω από ορατή και βόα ότι το κρατος μετράει με διαφορετικά μετρα τον ιδιώτη κατηγορούμενο απ τον φέροντα δημόσια η οικονομική ιδιότητα.. Τι συμβαίνει; Μήπως και οι διακεκριμένοι των Αθηνών συνάδελφοι του κυρίου Μπουκα πρέπει να ομιλήσουν περισσότερο περί αυτών πριν είναι αργά;

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όπως τόνισε ο κ. Μπούκας η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» έχει πάρει πλέον την μορφή χιονοστιβάδας.

Συνεχίζοντας χρησιμοποίησε εξαιρετικά υψηλούς τόνους οι οποίοι στόχευαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Τον τελευταίο καιρό, τα δύο τρία τελευταία χρόνια, η ποινική δικαιοσύνη στην Ελλάδα από προσωποκεντρική που ήταν, να δείχνει δηλαδή ενδιαφέρον για τον κατηγορούμενο, έγινε κρατικοκεντρική» υπογράμμισε ο κ. Μπούκας και συμπλήρωσε πως η αυστηροποίηση της νομοθεσίας δεν οδηγεί σε μείωση της εγκληματικότητας.

Την ώρα δε που στην Ευρώπη οι φυλακές μειώνονται ή και κλείνουν όπως στην Ολλανδία, στην Ελλάδα γεμίζουν και δεν έχουν σωστή λειτουργία.

Ο κ. Μπούκας αναφέρθηκε και στα νέα νομοθετήματα τα οποία δεν αφήνουν πλέον περιθώρια στους δικαστές να δίνουν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την ώρα του Εφετείου.

«Δεν είναι εικόνα αυτή.. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα μουδιάζει.. Οι νόμοι έχουν γίνει αδικαιολόγητα αυστηροί.. Αν για οποιονδήποτε λόγο όλοι οδηγούνται στην φυλακή η κοινωνία δεν πρόκειται να ευεργετηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Μπούκας στην υπόθεση με την εγκληματική οργάνωση στις Φυλακές εκπροσωπεί τον αστυνομικό.

«Δεν αρνείται ότι συνομιλούσε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον βαρυποινίτη, και είχαν αναπτύξει μία σχέση. Μιλούσε μαζί του, οι διάλογοι στο σύνολό τους δεν είναι μεμπτοί. Δεν μίλησε ποτέ για ναρκωτικά. Δεν ενημερώθηκε ποτέ για οτιδήποτε ύποπτο» ανέφερε.

Η δικηγόρος Αμαλία Τάσση εκπροσώπησε την μία  νεαρή κοπέλα που μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. «Και η κοπέλα αυτή κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κάτι που δεν αποδεικνύεται από πουθενά» σημείωσε ο κ. Μπούκας.