Δειτε το άρθρο στον liberal και θα καταλάβετε πως ασκειται η δημοσιογραφια στη χώρα. Μεταπολεμικός αναμορφωτης ο πρωθυπουργός την ώρα που τα πάντα… βούλιαξαν στη λάσπη.

Κρίνει την Κυβέρνηση η εθνική Ανασυγκρότηση από τη θεομηνία. Να αποδείξει ότι στο δίμηνο του θέρους δεν έχασε τα αντανακλαστικά της. Άλλωστε, είναι ίδια ομάδα υπουργών, σε διαφορετικές θέσεις σήμερα, που αντιμετώπισε το 2020 με μπροστάρη τον Κ. Μητσοτάκη τον πόλεμο της πανδημίας και τον υβριδικό στον Έβρο. Στην προηγούμενη περίοδο παρουσιάστηκαν αδυναμίες. Αυτές εκ των πραγμάτων θα ξεπεραστούν μέσα από το καθήκον να αποκατασταθεί η Κεντρική Ελλάδα.   

Επιχαίρουν κάποιοι, μέσα στις ώρες της εθνικής Τραγωδίας, για τα αλλεπάλληλα συμβάντα που ανατρέπουν την καθημερινότητα και την ομαλή πορεία των πραγμάτων, προκειμένου να χτυπηθεί η Κυβέρνηση. Επιδιώκουν πολιτική «αρπαχτή» μέσα από τον πλημμυρισμένο Θεσσαλικό κάμπο και τα απομονωμένα χωριά του ορεινού Πηλίου. Ποντάρουν στην αποτυχία του πρωθυπουργού με ισοπεδωτική κριτική για τη δήθεν κυβερνητική ανικανότητα και απεργάζονται σενάρια επιστροφής. Τυχοδιωκτισμός ξανά. Αυτή τη φορά με χαμόγελο…

Η στιγμή δε σηκώνει πολιτική εκμετάλλευση. Όλο το πολιτικό σύστημα πρέπει να σηκώσει μανίκια και να βάλει πλάτη στο Κράτος. Είναι πολιτικά ανήθικο να επιδιώξει οποιοσδήποτε φιλόδοξος υποψήφιος στην  εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει πολιτικά οφέλη πάνω στην καταστροφή. Με παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στ. Κασσελάκης «καρφώνεται»! Κι αν ο ίδιος αγνοεί το «μέτρο» που καθορίζει τον αντιπολιτευτικό τόνο σε κατάσταση εθνικής Τραγωδίας, ας τον προστατεύσουν οι θρυλούμενοι σύμβουλοι του…

Το Κράτος παρά τις συγκεκριμένες του δυνατότητες ανταποκρίνεται στην παροχή βοήθειας προς στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες. Η τιτάνια κινητοποίηση αναπτύσσεται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού πολλών διαφορετικών Υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων για τη διάσωση, απεγκλωβισμό και ανακούφιση σε πρώτη φάση των Θεσσαλών.

Υπό την πολιτική καθοδήγηση της κυβέρνησης πρέπει να προσφερθεί πλήρης κάλυψη σε όλες τις ανάγκες των πληγέντων. Από την καταγραφή ζημιών, αποζημίωση και οργάνωση της παραγωγής όταν θα έχουν στραγγίξει τα νερά. Προέχει η χρηματική αποζημίωση ώστε να ανταπεξέλθουν στα βασικά και αναγκαία της στοιχειώδους επιβίωσης έξω από το σπίτι τους. Με δεδομένα ότι έρχεται φθινόπωρο και μετά ο δύσκολος χειμώνας οι παροχές αποκατάστασης πρέπει να γίνουν με ταχύτητα.

Η Κυβέρνηση έχει σε δεύτερο επίπεδο το καθήκον να «μαζέψει» όλο το πλέγμα Αυτοδιοίκησης και Κράτους σε ότι αφορά στο σκέλος των έργων υποδομής. Από τη μια πρέπει να σχεδιάσει την αποκατάσταση και την αντιπλημμυρική προστασία κι από την άλλη να ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν να διαπιστώσει λάθη, προχειρότητα, αβλεψίες, σπατάλη, πιθανή διασπάθιση αλλά και την ατιμωρησία πολιτών στην παραβίαση των νόμων.