….αλλά τώρα δεν «πιάνουν» πια αυτά κι ο συνονόματος χαράσσει άλλη πορεία.. Περαστικά σου Στέφανε..

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Στέφανου Τζουμάκα στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκηνα τον διαγράψει από το κόμμα. Μια απάντηση που έσπευσαν να δικαιολογήσουν στενοί συνεργάτες του νέου προέδρου, όπως ο Παύλος Πολάκης, αλλά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (ενδεικτικές οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη), φουντώνοντας τη σύγκρουση που μαίνεται στην Κουμουνδούρου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Στ. Τζουμάκας κάνει λόγο για «δημοκρατική εκτροπή», υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι «έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του», τονίζει ο Στ. Τζουμάκας, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Επαναλαμβάνει ότι το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής, σχολιάζοντας πως συγκρούονται δύο κόσμοι.

«Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού. Οι πολίτες μας κρίνουν», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Στ. Τζουμάκας.